StoryEditor
Ostalona sljemenu

Filip Zubčić i Zrinka Ljutić prvaci Hrvatske u veleslalomu: treći na svijetu dominirao, kod žena sve stalo u tri stotinke

24. ožujka 2021. - 16:24

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić i najdarovitija hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojili su naslove prvaka Hrvatske u veleslalom na utrkama državnog prvenstva održanim u srijedu na sljemenskom Crvenom spustu.

U neizvjesnoj borbi za naslov prvakinje Hrvatske 17-godišnja Zagrepčanka je za samo tri stotinke nadmašila 23-godišnji Mrkopaljku Leonu Popović koja je imala najbolji rezultat prve vožnje, nakon koje je imala 28 stotinki prednosti pred drugoplasiranom Ljutić.

No, Zrinka je u drugoj vožnji uspjela za 31 stotinku nadmašiti stariju kolegicu iz reprezentacije, jedinu hrvatsku osvajačicu bodova za Svjetski kup u nedavno završenoj sezoni, te tako doći do seniorskog naslova državne prvakinje.

U obje vožnje je treće vrijeme imala još jedna hrvatska reprezentativka, 24-godišnja Andrea Komšić koja je na kraju za pobjednicom zaostala za 58 stotinki.

U konkurenciji skijaša treći veleslalomaš svijeta 28-godišnji Filip Zubčić pobijedio je s gotovo sekundom prednosti (+0.96) pred drugoplasiranim reprezentativnim kolegom Istokom Rodešom. Zubčić je imao najbolje vrijeme prve vožnje (55.76), u kojoj je za 51 stotinku bio bolji od Rodeša, a potom je dodao još 45 stotinki razlike i najbržom drugom vožnjom.

Samuel Kolega je bio treći od hrvatskih skijaša, a ukupno četvrti, jer je za trećeplasiranim Austrijancem Lukasom Gasserom na kraju zaostao četiri stotinke, a od Zubčića ga je dijelilo 2.40 sekundi.

U četvrtak bi se najbolje hrvatske skijašici i skijaši trebali na Crvenom spustu boriti za naslove državnih prvaka u slalomu.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 17:48