StoryEditor
Ostalodalmacija nije izdržala

Fešta splitskih ragbijaša u Sinju: Nada prvak regije

Piše Mišo Gulić
4. ožujka 2017. - 21:22
rag00

Ljuti boj vodili su ragbijaši Dalmacije i Nade u Sinju, gdje se odlučivalo o prvaku Regionalne lige. Iako je Dalmacija, sačinjena od ragbijaša Sinja i Mararske, vodila sve do pred susreta i tako bila na pragu velike pobjede, Nada je naplatila bolju igru u nastavku i preokretom došla do naslova prvaka.

Dalmacija je od prve minute preuzela inicijativu, nekako je žustrije ušla u susret, ali unatoč nekoliko dobrih situacija nije uspjela doći do bodovne prednosti. Pokušao je odlično i Pavlović iz kazne, ali vjetar je učinio svoje i lopta je prošla tik pored stative.

Tek nakon 30-ak minuta Nada je uhvatila daha, došla do odlične pozicije iz kazne za Rossu, međutim, udarac s 15 metara nije bio dobar. I kad se očekivao kraj prvog dijela Pavlović je pogodio iz kazne za vodstvo Dalmacije od 3:0.

U nastavku, pak, druga priča, ako izuzmemo vjetar koji nije popouštao. Nada je bila ta koja je pritiskala, Dalmacija praktički nije mogla ni preko centra, a kruna ofenzive stigla je u 73. minuti kada je Ivančić ostvario score probojem po desnoj strani, da bi potom Rosso dodatno pretvorio za 3:7.

Sva nastojanja Dalmacije u preostalom vremenu nisu urodila plodom pa je veliko slavlje na kraju ipak pripalo splitskoj momčadi.

Dalmacija - Nada 3:7 (3:0)

Sinj - SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja 500.
Sudac: Dean Štiglić (Beograd).

Dalmacija: Žigo, I. Jukić, D. Jukić, I. Šimić, Tomić, Lovreta, T. Miloš, Vučemilo, Kovačić, Klarić-Kukuz, Lovrić, Župan, Grčić, Pavlović (3), Puharić, Bajnoci, Brčić, Bućan, M. Miloš, Budimir, Efendić, Vučković, Šolto.

Nada: Miljak, Čorić, Ondini, Mitrović-Jelavić, Perić, Đurović, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić, Olujić, Rudić, Burazin, Vlajčević, Rosso (2), Čulić, Boko, Marović, Tomaš, Bibić, Plazibat, Ivančić (5), Vuletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 10:49