StoryEditor
Ostalonajbolji u 2019.

Fešta podno Biokova: Klara Andrijašević i Igor Osredkar najbolji sportaši Makarske

Piše Jakov Kovačević
14. prosinca 2019. - 17:56

U organizaciji Makarske zajednice športskih udruga na tradicionalnoj svečanosti održanoj u hotelu Biokovo dodjeljene su nagrade i priznanja za najboljim sportašima Makarske koji su obilježili 2019. godinu.

Za najbolju sportašicu izabrana je Klara Andrijašević (AK Sveti Marko) koja je i prethodne dvije godine bila najbolja. Klara je državna reprezentativka, a proglašena je za najbolju atletičarku za mlađe juniore od strane AS Hrvatske.

- Ova nagrada mi je veliki poticaj za daljnje treniranje, a treći put zaredom biti najbolja sportašica Makarske je velika čast i zadovoljstvo. Zahvaljujem se ZSU na nagradi. Nadam da ć u u 2020. biti još uspješnija i nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu - kazala je Klara Andrijašević.

Igor Osredkar (MNK Novo Vrijeme Apfel) proglašen je najboljim sportašem Osredkar je jedan od najboljih igrača Novog Vremena Apfel koji su drugu godinu za redom prvaci Hrvatske, a uz to je i dugogodišnji futsal reprezentativac Slovenije.

- Ovo mi je jedna od najdražih nagrada u životu, a posebno stoga što sam je osvojio kao stranac. Nastojat ću i ubuduće davati veliki doprinos klubu, za ovu nagradu također su zaslužni i moji suigrači. Danas sam najsretniji čovjek u Makarskoj i u Litiju - izjavio je Igor Osredkar.

Priznanje za sportske nade godine dobili su Šime Žilić (VK Galeb MR), Leo Vranješ (SRU ARKA), Anđela Kristina Selak (ŽRK Hoteli Makarska), Helena Glavina (VK Biokovo) te Marko Brkušić i Jure Čović (VK Biokovo). Novo Vrijeme Apfel je najbolja sportska udruga – momčad. Osim što su aktualni prvaci Hrvatske na završnici Lige prvaka u ruskom Tjumenu osvojili su treće mjesto u grupi s četiri boda. Ti rezultati donjeli su im deveto mjesto na UEFA rang listi.

Za najboljeg stručnog djelatnika-trenera godine izabran je Petar Talajić (HNK Zmaj). Talajić je trener kadeta Zmaja sa kojima kako u prvenstvu tako i u kup natjecanju postiže zapažene rezultate. Nagrada za životno djelo pripala je Ivi Vuziu (JK Makarska 1968). Ivo je svoj cijeli život posvetio judu, osim što je bio sjajan borac odgoio je plejadu vrsnih judaša u makarskim klubovima.

Posthumna priznanja dobili su Tihomir Tiho Puharić (HNK Zmaj), Joško Rubeša (JK Bura), Ivan Babić-Tašo (RK Makarska Rivijera) i Severin Grimani (HNK Zmaj) koji su dali velik doprinos razvoju sporta u Makarskoj.

Nagrade za obljetnice dobili su PD Biokovo (90), JK Bura (70), AK Makarska (60), MNK Novo vrijeme Apfel (40), BK Makarska (25), ŽRK Hoteli Makarska (25), KBK Mawashi (20), SRU Arka (10).

Nagrade i priznanja dodjelili su pročelnik ureda za društvene djelatnosti Makarske Dražen Kuzmanić, Marina Andačić Krivić, savjetnica u odjelu društvenih djelatnosti, Miroslav Urlić, predsjednik ZŠUGM, zamjenica predsjednika Andrea Alemani, članovi Izvršnog odbora Ivan Rašić, Stjepko Vodanović i Matko Milunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 18:09