StoryEditor
Ostalopod jedrima

Faros nakon 19 godina bio prepun 'optimista': titule prvaka osvojili Buba Pulek i Petra Marendić

4. rujna 2019. - 23:31
optimisti_stari grad4-030919.JPG

Stari Grad - Faros bio je domaćin Otvoreno prvenstvo Hrvatske za optimiste (U-16), na kojem je sudjelovalo čak 117 natjecatelja. Domaćin prvenstva je, nakon 19 godina, bio Jedriličarski klub "Helios", vjetra nije failo pa su 'morski vučići' odradili ukupno osam  plovova.

Dakle, Faros je četiri dana bio (pre)pun 'optimista' koji su oduševili ne samo struku, nego isto tako brojne Starograjane, pa i turiste koji se još uvijek odmaraju u našem najstarijem gradu. Stoga podrške mladim natjecateljima uistinu nije falilo, a kada su se zbrojili rezultati novi prvak Hrvatske postao je Buba Pulek (JK Uljanik), drugoplasirani je Josip Tafra (JK Omiš), dok je treći Bepo Duplančić (JK Zenta).

Kada je riječ o djevojčicama državna prvakinja je Petra Marendić (JK Mornar), a slijede je Ema Samardžija (Sv. Nikola) i Aurora Palko (JK Split). Naravno, bilježili su se i rezultati za kategorije U-12, pa su tako kod kod dječaka tri prvoplasirana Bepo Duplančić, Edi Jurman (JK Uljanik) i Šime Bosna Rusković (JK Vega), dok su kod djevojčica ponajbolje bile Ema Grabar (JK Uljanik), Nika Fornazar (JK Horizont) i Barbara Perušić (JK Galeb).

Izdvojeno

10. srpanj 2020 14:24