Ostalomalonogmetni kup hrvatske

Fantastični Finac 'skinuo' tri penala Dubrovčanima i odveo svoju momčad u četvrtfinale

Piše Krešimir Gulin

Malonogometaši Crnice plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske!

U vrlo uzbudljivoj utakmici, pred lijepo popunjenim tribinama na Baldekinu, u vrlo uzbudljivoj utakmici su pobijedili dubrovački Square.

Plasman među osam najboljih, Šibenčani su izborili tek nakon izvođenja penala. Istini za volju, Crnica je mogla pitanje pobjednika riješiti već u 40 minuta igre. Poslije prvog poluvremena, koje bilo ‘kamilica’, nastavak se pretvorio u ‘vatromet’.

Tako su Šibenčani u razmaku od samo šest minuta (23.-29.), golovima Perića, Šamije i Vukovića došli do velikih 3:0.
Međutim, popustila je dobra obrana domaćina na čelu s odličnim finskim vratarem Savolainenom, koji je tri puta morao po loptu u mrežu. Finac je kapitulirao pod udarcima Daničića i dvaput Kuraje. Rezultat se više nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala.

Tu se vratar Crnice prometnuo u istinskog junaka. Savolainen je obranio udarce Daničića i dubrovačkih Brazilaca Keka i Pelea, dok ga je uspio savladati jedino Cvjetković.

Dobar je bio i golman Squarea Turuk, koji je zaustavio šut Radića, dok je Subotić pogodio vratnicu. Ipak, pogoci Stojkovića i, onaj odlučujući, Škugora bili su dovoljni da se na Baldekinu zaori ‘Večeras je naša fešta’.

U vrlo lijepoj predstavi daleko najgori akteri bili su splitski suci Šimac i Vulić. Potonji je posebno ‘iskazao’ lošim suđenjem, koje je kulminiralo u 34. minuti kod vodstva Crnice 3:2. Tada je Vulić nakon starta nad Perićem dosudio penal, da bi poslije burnih prosvjeda Dubrovčana promijenio svoju odluku.

Iznervirala je Vulićeva odluka Crničane, naročito njihovog trenera Mladena Pericu, koji je udaljen s klupe.

#MNK SQUARE#MALONOGMETNI KUP HRVATSKE#MNK CRNICA