StoryEditorOCM
OstaloFutsal spektakl

Evo gdje možete gledati okršaj Hrvatske i viceprvaka svijeta te tko čeka pobjednika u četvrtfinalu Mundijala

Piše Sport SD
27. rujna 2024. - 12:20

Futsal reprezentacija Hrvatske danas (petak) će protiv jednog od favorita turnira Argentine igrati utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Uzbekistan. Argentina je aktualni viceprvak svijeta, na prošlom SP-u održanom prije tri godine u Litvi bolji je u finalu bio Portugal. Protivnik Hrvatske je ujedno i bivša najbolja momčad planete iz 2016. godine kada je domaćin završnog turnira bila Kolumbija. "Gaučosi" su i aktualni viceprvaci Južne Amerike, bolji od njih na ovogodišnjem turniru u Paragvaju bio je samo Brazil.

Već se zna na koga će pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu. Boljeg iz ogleda Hrvatske i Argentine u idućoj rundi čeka Kazahstan koji je u četvrtak izbacio još jednog favorita turnira branitelja naslova Portugal rezultatom 2:1. No, nije to bilo baš toliko veliko iznenađenje kako će možda pomisliti oni koji slabije prate futsal. Kazahnstan je već dugo momčad koja pripada europskom i svjetskom vrhu, a na prošlom SP-u zauzeo je četvrto mjesto.

Podsjetimo, momčad izbornika Marinka Mavrovića osminu finala izborila je kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije grupne faze. U skupini je Hrvatska izgubila od Tajlanda (1:2) i Brazila (1:8), a svladala Kubu (7:0). Utakmica Hrvatske i Argentine igra se u Taškentu s početkom u 17 sati po hrvatskom vremenu (20 sati po lokalnom). Prijenos susreta može se pratiti na kanalu HRT2.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 12:20