StoryEditor
Ostalokakva greška

Dvojac koji je nakon utakmice između Universitasa i Murtera morao biti u samoizolaciji, sinoć je u Makarskoj bio u bliskom kontaktu s malonogometašima

17. srpnja 2020. - 14:36
Dodjela medalja nakon finalne utakmice prvenstva HrvatskeScreenshot Hntv

Futsal dvoboj između Universitasa i Murtera podigao je javnost na noge nakon što se pokazalo da je jedan od igrača Murtera pozitivan na koronavirus.

U današnje vrijeme, unatoč svim upozorenjima, rekli bi ništa posebno dramatično. Dogodilo se. Preventivno su odmah u izolaciju poslani svi igrači, stručni stožeri obje momčadi, ali jednako tako i suci, delegat susreta i svi prisutni fotoreporteri i izvjestitelji sa tog susreta.

Čak ni u toj odluci ne vidimo ništa sporno, preventive radi, iako većina izvjestitelja i fotoreportera nije bila niti blizu igrača, dapače u nikakvom kontaktu. Ali osam dana - preventive.

Obavijestili su iz NZJZ sve nazočne. Stojte doma.

Međutim sada se pojavljuje sporni trenutak u svemu, tu nije potreban VAR. Delegat na dvoboju u Solinu, na Bilankuši bio je iskusni futsal veteran Boris Durlen koji bi shodno svemu prethodno izrečenom trebao biti još barem šest-sedam dana u samoizolaciji.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je delegat Durlen, potegao iz samoizolacije u Zagrebu, do Makarske gdje je bio na finalnom dvoboju između Novog vremena Apfel i Olmissuma (čestitamo i ovom prilikom Omišanima na tituli).

Zar za Borisa Durlena ne vrijede ista pravila, posebno kada se zna da je bio delegat na spomenutom "korona-susretu" u Solinu i bio u puno bližem kontaktu s igračima nego svi izvjestitelji i fotoreporteri zajedno.

Ili da ne ispadne da je Durlen sam, i Romeo Čizmešija koji je novinarima dijelio akreditacije u Solinu, a bio je u dvorani u "bliskom" kontaktu, te je viđen na dodjeli medalja u Makarskoj, na parketu u blizini igrača.

Jamačno nije baš tamo u samoizolaciji.

Sve ovo baca jednu vrlo ružnu sliku na futsal, ali i na cijeli događaj u Solinu te na potencijalni problem u Makarskoj. Vjerujemo da gospoda Durlen i Čižmešija nemaju nikakvih zdravstvenih problema, to im i od srca želimo, ali kako je moguće da baš njih dvojica nisu u samoizolaciji kao i svi ostali koji su nazočili dvoboju Universitasa i Murtera.

Jer ako su već svi u samoizolaciji zbog čega nisu jednaka pravila i za njih dvojicu. Kakva je poruka poslana? Možda da koronavirus ne napada one koji imaju neku funkciju.

Valjda bi pravila trebala vrijediti za sve jednako - ili su svi sudionici susreta iz Solina u samoizolaciji, bez obzira što nemaju simptome, ili je sve ovo skupa jedna jadna i šuplja priča. U svakom slučaju, nije nimalo pristojno. I nemojmo sada o izdvojenim slučajevima, blizini i kontaktima. Pravila vrijede za sve ili za nikoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 16:24