StoryEditor
Ostalogrand prix

Dva odličja za hrvatske gimnastičare u Osijeku

21. svibnja 2017. - 00:36

Prvog finalnog dana na Grand Prix Osijek Žito Challenge cupu hrvatski gimnastičari osvojili su dvije medalje.

Robert Seligman u svojem je gradu došao do pete medalje na konju s hvataljkama i četvrtog srebra (jedna bronca), a Samoborac Matija Baron bio je brončani u istoj disciplini.

U napetom finalu u kojem su zaredali padovi, Seligman je također pao na flopu na jednoj hvataljci, ali je osvojio srebro s ocjenom 13,567.

- Htio sam pobijediti, maksimalno sam riskirao, a to se na kraju i isplatilo. Jer, bez obzira na pad, nakon njega sam odradio super. Eto, medalja je oko vrata, i to srebrna. Moram biti zadovoljan. Moram zahvaliti publici koja je napunila tribine Gradskog vrta i svima koji su nas podržali. Vjerujem da će dvorana i sutra biti puna do posljednjeg mjesta - poželio je Seligman, kojem je zlato uzeo odlični mladi Irac Rhys McClenaghan sa 14,267 bodova.

S njima na postolju, i to svojem tek drugom u karijeri, bio je 25-godišnji Matija Baron (13,533).

- Mogao sam bolje odraditi, brljao sam, malo me trema pojela, ali zadovoljan sam, za razliku od mnogih danas, nisam pao, izdržao sam do kraja vježbu. Uzeti broncu pred domaćom publikom, i to nakon dvije godine čekanja na medalju, još od onog srebra 2015. u Dohi - oduševljen je bio Baron.

Hrvatska je imala i dvije finalistice na preskoku. Povratnica u gimnastiku nakon dvije godine, Čakovčanka Tijana Tkalčec, završila je kao šesta sa 13,534 boda, dok je Riječanka Ema Kajić bila odmah do nje, sedma sa 13,284 boda.

- Zadovoljna sam što sam se vratila, što skačem s ovako dobrim curama. Predivan je osjećaj biti opet dio vrhunske gimnastike - rekla je Tkalčec.

- Super je bilo nastupiti pred tako sjajnim navijačima. Popravila sam oba skoka, dobila sam dvije desetinke više nego u kvalifikacijama i jako sam zadovoljna odrađenim, dodala je Kajić.

U nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana u Gradskom vrtu, od 17 sati za medalje će se boriti Ana Đerek na parteru i Tin Srbić na preči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 05:28