StoryEditor
Ostalouređen klub

Druga kockica uspjeha, sportski direktor Omišana Josip Škorić: Maretić je karakteran trener koji živi za futsal

25. srpnja 2020. - 14:45
Ronald Goršić/Hanza media

Čuli smo se i s Josipom Škorićem, čovjekom koji je od osnutka kluba bio uz bok Miji Milaviću. Dobili smo ga u Koprivnici gdje od prošle jeseni radi kao trener vratara Slaven Belupa. Nakon četiri godine s Olmissumom, otišao je taman kad je klub krenuo u prvoligašku sezonu, ali ga je pratio cijele sezone. Tako i u finalu.

- Pratio sam finale u svom stanu ovdje u Koprivnici, ali nekako sam bio miran. Vjerovao sam da ćemo pobijediti. Bilo mi je žao što nisam mogao biti s momcima, ali sam stalno bio na vezi s njima, slali su mi fotografije s fešte... - priča nam Škorić, 39-godišnji Omišanin i nekadašnji vratar s 91 nastupom u HNL-u, od toga najviše u dresu Zagreba za koji je branio od 2004. do 2010. godine.

Naslov prvaka već u debitantskoj prvoligaškoj sezoni nije baš bio zacrtan među ciljevima.

- Želja je bila polufinale, no kad smo vidjeli da možemo protiv svakoga bila je šteta ne probati napraviti nešto više. Nije bilo lako očekivati titulu, ali išli smo najbolje što možemo i uspjeli.

Koga vam je od novih igrača prošlog ljeta bilo najteže dovesti?

- Moram priznati da ih nije bilo teško dovesti jer su znali da dolaze u uređen klub i da su ovdje međuljudski odnosi korektni. Ciljano smo tražili karakterne momke kako bi se uklopili u profil kluba.

Pogodili ste i s trenerom Dujom Maretićem.

- Meni se on baš svidio. I predsjedniku. Bila je zajed nička odluka. Karakteran je, željan učenja i 24 sata dnevno u futsalu.

Je li vam bilo teško napustiti klub nakon četiri godine?

- Naravno da jest, ali paralelno s radom u Olmissumu završio sam trenerske škole za UEFA A i B licencu, za trenera vratara, odlazio sam na konferencije i radio na sebi. Nisam mogao odbiti poziv Slaven Belupa. Ovdje baš uživam. Klub je sjajan, dobro se radi i razvijam se.

Osim u Zagrebu, Škorić je igrao i za Solin, Marsoniju, Istru, Šibenik, Omiš te Vitez. Upravo ga je u BiH dočekao poziv Mije Milavića te sudbonosne 2015. godine.

- Još sam imao važeći profesionalni ugovor s Vitezom kad mi je Mijo iznio svoju ideju. Vidio sam da je to ozbiljan projekt na zdravim temeljima, a to mi je bila i prilika da se vratim kući i budem s obitelji. Do tada nisam imao doticaja s futsalom, ali sam poznavao Ivicu Krstulovića Oparu pa smo skupa doveli trenera Osibova. Najvažnije je što nismo stvarali instant ekipu, već klub koji će, uvjeren sam, trajati dugo godina – zaključio je Škorić.

Juraj Grizelj naslijedio Škorića

Prošle jeseni Josipa Škorića na mjestu sportskog direktora naslijedio je Juraj Grizelj, nekadašnji nogometaš Splita, Šibenika i Istre (i mnogih drugih klubova) koji je sedam godina igrao i na Islandu. Tijekom tih godina u pauzama bi igrao futsal za Sveti Josip iz Dugog Rata, a poziv s Ribnjaka nije mogao odbiti.

Princip rada sličan je kao u nogometu, a u ovom je klubu poslovanje uredno i transparentno. Nije mi bilo teško naviknuti se na novu funkciju – rekao nam je Grizelj.

Pohvalio je igrače koji se u korona-krizi nisu zapustili. Dapače.

- Svi su se vratili mršaviji i spremniji nego prije. Treba im skinuti kapu, kao i našem kondicijskom treneru Marinu Marušiću.

O treneru Maretiću, koji je mlađi od nekih igrača, također je pričao biranim riječima.

- Studiozan je i kvalitetan. Može biti dugogodišnji lider hrvatskog futsala, a njegovo najbolje vrijeme tek dolazi.

Uoči nove sezone Grizelj je poslao jasnu poruku konkurentima:

- Idemo opet biti prvaci!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 23:36