StoryEditor
Ostaloragbi

Drama na Starom placu pripala Nadi: od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka vodila se beskompromisna borba za svaku stopu travnjaka

Piše SD
2. studenog 2020. - 08:01

Prvenstvena ragbijaška utakmica Nade i Mladosti pokazala je svu draž sporta te enormnu količinu energije i emocija koju donose derbi susreti dviju najboljih hrvatskih momčadi. Pobjeda je pripala Nadi, konačni rezultat - 14:10.

Obje momčadi su hrabro i odlučno ušle u susret te od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka beskompromisno vodile borbu za svaku stopu travnjaka na Starom placu. Atmosfera na splitskom igralištu bila je ispunjena ogromnom količinom pozitivne sportske energije da ste doslovno proživljavali svaki pokret, duel i želju igrača na terenu. Obje momčadi koncentrirale su se na čvrsti posjed lopte te stalno traženje i napadanje slabih točaka u protivničkoj momčadi, odnosno nebranjenih dijelova terena. 

Uz veliki broj brzih događanja i stalnih prevrata, uz izvanrednu angažiranost igrača poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0. Nada je prva došla u prigodu koju je uspješno realizirao brzi i snažni Ivo Perić postižući zgoditak u 48. minuti.

Mladi Duje Plazibat uspješno pretvara za vodstvo Nade 7:0. Mladost je stvarala pritisak te je u 63. minuti Ilija Biškić u snažnom naletu probio obranu domaćih polažući zgoditak za 7:5. U 75. minuti svježi Dominko, koji je zamijenio Buljanovića, po desnom krilu je pobjegao obrani Nade i položio za prvo vodstvo Mladosti na utakmici 7:10. 

Samo dvije minute potom novi preokret, izvlačeći posljednje atome snage, momčad Nade ponovno preko Perića postiže zgoditak kojeg još jednom uspješno pretvara mlađi Plazibat za vodstvo splitske momčadi 14:10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 16:48