StoryEditorOCM
Ostalofešta na jadru

Dodijeljena priznanja najboljim sportašima Solina. laureati Lara Cvjetko, Luka Plantić i Josip Sikavica

Piše mia Sesartić
10. veljače 2023. - 20:31

Solinska zajednica športova na svojoj je 26. godišnjoj svečanosti dodijelila priznanja za postignute uspjehe u sportu - sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima grada Solina za 2022. godinu.

- Rezultati su za pamćenje, to nijedan grad nema! Imamo 1200 sportaša u gradu koji se aktivno bave sportom, natječu i ostvaruju rezultate, imamo svjetske medalje, europske medalje, imamo nacionalne prvake..., a posebno me raduje ako smo prošle godine proglasili nekoga perspektivnim sportašem, a ove godine dobiva nagradu za najboljeg sportaša. To mi je veliko zadovoljstvo kao predsjedniku - kazao je ovom prilikom Nikola Tokić, predsjednik Solinske zajednice sportova.

- Mi se kao grad zaista trudimo pomoći svima vama koji djelujete u sportu, posebno onima koji su uspješni na međunarodnom i državnom nivou i to ćemo nastaviti i dalje - poručio je uz čestitke solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić, dok je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban čestitajući naglasio:

- Učite nas strpljivosti, upornosti, radu, učite nas kako poštivati svog protivnika. Eh, kada bi tako bilo u drugim djelatnostima!

Nagrade su uz spomenute dodjeljivali i predsjednik Gradskog vijeća grada Ivan Andabak, potpredsjednik Gradskog vijeća prof. dr. sc. Zdravko Perko, pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti grada Darko Bilandžić, uz nazočnost tajnika solinske zajednice sportova Branka Crnova.

Povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja zaslužnim športašima u 2022. godine činili su: Jurica Gizdić – predsjednik i kao članovi Ivica Rakušić i prof. Robert Kučić.

U kategoriji najbolja momčad povjerenstvo je odlučilo da se dodijele dvije ravnopravne nagrade i to za Streljačko društvo "Dalmacijacement" i Gradski šahovski klub "Solin - Cemex".

U protekloj godini muški sastav "Dalmacijacementa" je bio uvjerljivo najbolji u momčadskoj konkurenciji u Republici Hrvatskoj, među osvojenim su imali čak pet prvih mjesta u Hrvatskoj ligi, prvenstvu Hrvatske i finalu Kupa Hrvatske.

Članovi njihovog seniorskog sastava su: Petar Gorša, Marin Čerina, Josip Sikavica, Dorian Jure Sršen, Željko Posavec, Ivan Petričević, Ante Krišto, Mirko Balić, Bruno Žunić, Petar Spajić i Toma Tadić. Svi su ujedno i članovi Hrvatske streljačke reprezentacije, te finalisti i osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima

Seniori Gradskog šahovskog kluba "Solin - Cemex" su osvajači dvostruke krune, u svibnju 2022. godine osvojili Kup Hrvatske, a u listopadu prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji najbolji ženski sastav (ekipa) nagrada je dodijeljena Judo klubu "Solin". Ova solinska ekipa je tijekom 2022. objedinila sve medalje sa velikih natjecanja (Srebro – sa seniorskog svjetskog prvenstva, bronca - sa Europskog prvenstva za seniore, srebro sa 19. Mediteranskih igara). Žensku ekipu Judo kluba "Solin" čine djevojke u sastavu: Ana Viktorija Puljiz, Lara Cvjetko, Laura Barišić, Ana Raič, Ana Bešker i Nikolina Karla Marković.

Za najboljeg sportaša dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade koje su dobili: Luka Plantić, olimpijac, član Boksačkog kluba "Salona" koji je u 2022. godini osvojio brončanu medalju na europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji i Josip Sikavica iz SD-a "Dalmacijacement", strijelac, koji je također imao iznimno uspješnu sportsku 2022. godinu. Na svom prvom nastupu na Svjetskom kupu u seniorskoj kategoriji, u Azerbajdžanu, osvojio je zlatnu i brončanu medalju. Josip je seniorski i juniorski prvak države za 2022. godinu u disciplini zračna puška.

Za najbolju sportašicu proglašena je Lara Cvjetko – Judo klub "Solin". Mlada hrvatska judašica članica je i kandidatkinja Hrvatskog olimpijskog odbora za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prošla godina je bila iznimna, s ogromnom količinom vrhunskih rezultata i osvajanjem srebra na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Uzbekistanu.

U kategoriji najbolji športaš/športašica u kolektivnom športu nagradu je dobila Mia Nekić, članica Ženskog košarkaškog kluba "Salona", a najbolji stručni djelatnik – trener je Dragan Crnov – Judo klub " Solin". Dragan je u izboru Svjetske judo federacije nominiran među pet najboljih trenera spomenute judo federacije za 2022. godinu.

U kategoriji perspektivni športaš – športašica priznanja su dobili: Marina Jelaska i Johannes Vilsoe, oboje iz Tenis kluba "Dalmacijacement", Rina Matošić - Streljačko društvo "Dalmacijacement", Petar Mijić i Roko Mijić iz Judo kluba "Solin", Marija Orlandini – ŽKK "Salona", Nino Majdov – NK "Solin", Duje Gudelj – NK "Omladinac", Petra Bubalo – ŽRK "Petason-Vranjic", Niko Cvitanović – NK "Solin", Ana Bešker i Ana Raič, obe Judo klub "Solin", Nika Ercegović – ŽRK "Petason-Vranjic" i Ante Milković – Boksački klub "Salona"

- Na kraju dodjele priznanja ovim mladim talentima, mladim sportašicama i sportašima na kojima počiva budućnost solinskog i hrvatskog sporta kažimo i to – svi oni svojim radom, trudom i ponašanjem služe za primjer svim mlađim pripadnicima svojih klubova, zaslužuju ogroman pljesak podrške - poručila je voditeljica programa Vesna Žižić.

Zahvalnica Solinske zajednice sportova sportašima iz Solina koji nisu članovi solinskih klubova otišla je u ruke hrvatskog atletičara Filipa Mihaljevića, člana splitskog ASK-a.

Potshumno priznanje za uspjehe u športu pripalo je legendi solinskog i dalmatinskog nogometa Ivici Bubiću Bubiju (NK "Solin") koji je u studenome prošle godine preminuo nakon duge i teške bolesti u 70. godini života.

U kategoriji dugogodišnji športski djelatnik, povjerenstvo je donijelo odluku da se priznanje dodijeli Jošku Bešliću – Športsko nautičko ribolovno društvo "Jadro", a kod obljetnica djelovanja športske udruge priznanja idu slavljenicima okruglih obljetnica Boksačkom klubu "Salona" za 15 godina i Karate klubu "Dalmacijacement" za 20 godina.

image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
image
 

Božidar Vukičević/Cropix
image 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 23:56