StoryEditor
Ostalojedini kandidat

Dobio novi četverogodišnji mandat: Thomas Bach ponovno izabran za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora

10. ožujka 2021. - 18:00
Greg Martin/AFP

Nijemac Thomas Bach ponovno je izabran za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), na čijem je čelu od 2013. godine, na mandat od četiri godine.

Bach (67) , koji je bio jedini kandidat, izabran je na videokonferenciji gotovo jednoglasno - sa 93 glasa za i jednim protiv, dok su četiri člana MOO-a bila odsutna.

Bivši olimpijski prvak u mačevanju trebao se kandidirati za ovaj drugi mandat u Ateni, uoči Olimpijskih igara u Tokiju 2020., koje bi trebale proslaviti obnovu zemlje nakon tsunamija 2011. i nuklearne nesreće u Fukushimi.

Bach je nakon izbora ponovno obećao da će Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta biti "sigurne", usprkos pandemiji i strogosti zdravstvenih mjera.

No, zbog pandemije koronavirusa došlo je do odgode Igara za godinu dana.

- Tokio je i dalje najbolje pripremljeni grad domaćin u olimpijskoj povijesti i za sada nemamo razloga sumnjati da će svečanost otvaranja biti održana 23. Srpnja - izjavio je Bach.

- Pitanje nije hoće li se Igre održati, već kako - uporno je tvrdio Bach mjesecima suočen sa sumnjama da bi ponovno jačanje pandemije i pojava novih sojeva koronavirusa mogli dovesti do otkazivanja Igara u Tokiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 19:08