StoryEditor
Ostalodossier

Đir po Žrnovnici: 'Domaći san čovik i čudno mi je šta Mosor više nema seniore'

29. kolovoza 2018. - 13:13

Ljubitelji nogometa u Žrnovnici ove sezone, eto, neće imati priliku gledati seniorske utakmice u svom Pricviću.
Napravili smo đir po mistu, u gluho doba, oko podneva na radni dan, kako bismo čuli od domaćeg svita njihova razmišljanja o situaciji u kojoj se nalazi HNK Mosor.

Proćakulali smo tako s ljudima, no malo je tko bio voljan imenom i prezimenom dati komentar. Istina, na malo smo ljudi i naletjeli s obzirom na nezgodan termin, no neki su nas uputili na jednog čovjeka za kojeg su bili uvjereni da će htjeti nešto reći i stati iza svojih riječi. I baš se potrefi da se radi o bivšem igraču Mosora. Željko Roguljić (69) nosio je dres Mosora od 1972. do 1979. godine.

– Bio sam igrač, trener, čak i kapetan dvije godine jer sam bio jedini igrač iz Žrnovnice! – dočekao nas je šjor Željko u dvoru svoje kuće.

Ali zanima nas sadašnji moment. Vaš je Mosor bez seniora ove sezone, kako ste primili tu vijest?

– Čua san da klub već neko vrime stoji slabo, unazad dvi, tri godine. I evo sad čujen da seniori neće igrat ligu. A šta da ti kažen sinko, krivo mi je, normalno da je. Klub je dobro funkcionira dok je bija u Drugoj ligi, pa onda godinama u Trećoj... Uvik je u prošlosti bilo dosta igrača iz Hajduka, neki su bili tu u bazi Sv. Jure u Žrnovnici.

Nastavio je Roguljić pričati, prisjećati se nekih davnih vremena, priznajući da je Mosor oduvijek bio njegov klub.

– Ja san domaći čovik i čudno mi je šta Mosor više nema seniore. Meni je Mosor klub broj jedan, njegov teren mi je tu praktički ispod kuće, dvi minute od mene. Hajduk je broj dva, a Bayern broj tri!

Zašto Bayern, malo smo ostali zatečeni?

– Bija san tamo trenira jedno vrime.

Što će biti dalje s Mosorom?

– Ne znan, teško mi je to reć. Ko će to znat. Čini mi se da je sve manje dice zainteresirano za balun. Zadnje dvi godine nisan ni iša na utakmice, vidija san da su i mnogi moji poznanici odustali jer je s godinama sve manje domaćih momaka igralo za Mosor.

Dok smo pričali sa šjor Željkom u njegovu dvoru, pored njegove kuće prolazio mu je prijatelj Nikola Bošković (75), također bivši igrač Mosora. Iako već na polovici osmog desetljeća života, izgleda živahno i mladoliko.

– Igra san tamo krajem šezdesetih godina, ali san bija i domar, oružar... Sve pomalo.

Pozvali smo ga da i on kaže par riječi o današnjem trenutku Mosora.

– Šta da van kažen, žaj mi je šta se sve ovo desilo. Nije u redu. Ne igraju domaći momci, malo su se i navijači bili štufali, ali se nadan da će se Mosor opet dignit i vratit di je bija.

Nadamo se i mi, jer jak i kvalitetan Mosor potreban je nogometnoj Dalmaciji.

item - id = 563059
related id = 0 -> 563022
related id = 1 -> 562998
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 04:56