StoryEditorOCM
Ostaloviše od nogometa

Dalmatinko Cup raste: Dogodine rušimo granicu od 200 ekipa

13. svibnja 2019. - 20:22
111dal

Četiri dana dječje radosti, loptanja, druženja i stvaranja novih prijateljstava ponudio je ovogodišnji Dalmatinko Cup.

Četvrto izdanje tog sve popularnijeg međunarodnog nogometnog turnira za djecu na terene u Splitu, Dugopolju, Podstrani i Stobreču privuklo je oko 2400 djece iz 144 kluba iz deset zemalja. Organizator Domagoj Bojčić čak je morao odbiti neke klubove kako bi ostao u zacrtanim okvirima. Već sljedeće godine turnir bi mogao probiti granicu od 200 ekipa, što će u prvom redu ovisiti o smještajnim kapacitetima.

Osim Hajduka i Dinama kao predvodnike hrvatskih predstavnika, nastupili su brojni klubovi i škole nogometa s područja Splita i Dalmacije, ali i gosti iz Ukrajine (Šahtar, Arsenal Kijev), Kazahstana (Kaspij), Azerbajdžana (FS Sabah), Poljske (Zaglebie Lubin, Gornik Zabrze), BiH (Čelik, Željezničar), Srbije (Vojvodina), Slovenije (Krško)...

Dječaci su se natjecali u kategorijama od 8 do 13 godina, a ono što turniru daje na dodatnom značaju jest činjenica da su se natjecale i djevojčice u uzrastima do 14 i do 17 godina. Završnica je odigrana na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju prilikom koje su se okupljenima obratili veleposlanik Kazahstana Toležan Barlibajev i veleposlanik Azerbajdžana Fahradin Gurbanov, a nagrade su dijelili predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Marko Erceg, direktor Turističke zajednice Dugopolje Tomo Balić, šef Omladinske škole Dugopolja i jedan od koordinatora turnira Mario Smodlaka, prijatelj turnira Fadil Halilović i organizator Domagoj Bojčić koji je kazao:

- Ova je godina još jednom pokazala snagu Dalmatinka, a sljedeće godine probat ćemo se približiti brojci od 200 ekipa. Svi zajedno pokazali smo da slogan Dalmatinka „Više od nogometa“ ima svoj smisao. Hvala mojim suradnicima koji su od jutra do mraka radili kako bi sve ekipe bile zadovoljne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 10:26