StoryEditor
Ostalotreća hnl

Dalmacija u balunu: u Biogradu žele skinuti lidera, u Metkoviću bi pobjedu pozlatili

Piše Ivica Gjergja, Božidar Lovrić, Vedran Babić
30. studenog 2019. - 09:12

Poslije kiše dolazi sunce, poznato je, a ono se događa u Primorcu nakon pobjede u prošlom kolu nad Zmajem na Korčuli. Nije upitno da “primorci“ igraju dobro u polju, no slabe su završnice, fali izraziti napadač koji bi materijalizirao prigode. Odrađene su pripreme za sraz doma sa Hrvacama na najbolji mogući način. Jedan od najstandardnijih igrača Primorca, Marko Colić u najavi kaže:

- Znamo da su Hrvace dobra momčad, cijenimo njihove igre, uostalom nisu za ništa na prvoj poziciji. Obećavam da im ništa neće faliti osim bodova. Mi moramo sve učiniti da se dođe do pobjede. Svih 11 igrača koji budu u postavi i pričuve koje uđu trebaju dati svoj maksimum u igri, a uvjeren sam da će dati i svoj obol našoj pobjedi. Pozvao bih navijače da dođu i poprate nas u pobjedu.

U godini u kojoj bi trebalo obilježiti stogodišnjicu nogometa ni najveći pesimisti nisu predviđali da će je Neretva dočekati na samom začelju trećeligaškog juga. Ostvaren je iznimno skroman bodovni saldo sa tek jednom pobjedom, nad izravnim konkurentom na začelju Vodicama, te ukupno vrlo mršavih sedam bodova. Da bi ovu ipak sumornu jesen učinili nešto vedrijom te najavili optimističnije proljeće pobjeda protiv Zadra se nameće gotovo kao imperativ. Jednostavno Neretvini igrači se trebali bi se izdignuti iznad trenutne situacije te pokušati doći do pobjede “zlata vrijedne“. A vjerovatno je i dijelu njih ovo kvalifikacijska ulaznica za ostanak u plavo-bijelom dresu. Zadar pak u ovoj utakmici vidi prigodu da možda zasjedne na vrh prvenstvene tablice.

Ako će današnji ogled Splita i Uskoka u Parku mladeži biti barem upola uzbudljiv kao njihov posljednji, čeka nas prava poslastica. U svibnju ove godine na istom je terenu završilo 3:3 uz dva crvena kartona i dramu do posljednje sekunde. Split je u maloj krizi, tri utakmice su prošle bez pobjede, iako je još uvijek blizu vrha. Uskok se, pak, preporodio dolaskom trenera Ivana Pudara te je od zadnjih 15 bodova uzeo 13. Zanimljivo, trener Splita je Armando Marenzi koji je Pudaru bio pomoćnik u stožeru “crvenih“ pa je dvoboj intrigantan i iz tog ugla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 15:48