StoryEditorOCM
OstaloAntiteatar

Čudesan uspjeh splitskog sporta: uz juniore Hajduka u završnici Lige prvaka je i kvartovska ekipa s ‘ludim‘ navijačima

Piše I. R.
30. ožujka 2023. - 15:04

Eto čuda! Split ima dva predstavnika na dva Final Foura Lige prvaka. Svi već znaju kako će juniori Hajduka u Ženevi tražiti nastavak čudesnog niza. Drugi predstavnik Splita su kuglači Mertojaka. Oni će u austrijskom Grazu ovog vikenda igrati na završnici Lige prvaka u klasičnom kuglanju.

Pobjedama nad Zaprešićem i mađarskim prvakom Zalaegerszegijem izborili su Final Four ponovivši tako uspjeh iz 2020. godine. Mertojaku će u Grazu društvo praviti još jedan hrvatski predstavnik Zadar, njemački Rot Weiss Zerbst i domaći LSK Orth.

Protivnik Mertojaka je najteži mogući, njemački prvak Zerbst. Riječ je o profesionalnoj ekipi, po mnogima možda i najboljoj u povijesti ovog sporta. Svjetski kup osvojili su već 10 puta, a Ligu prvaka četiri.

Pamti se i jedna pobjeda Mertojaka nad slavnim Nijemcima. Bilo je to u Splitu u četvrtfinalu Lige prvaka 2019. godine. U drugom polufinalu Zadar će se sastati s austrijskim Orthom.

Sastavi Mertojaka i Zadra

Mertojak: Andrej Kovač, Nikola Muše, Ivan Totić, Mihael Grivičić, Marko Jeličić, Marinko Matić, Goran Žubrinić, Ljubo Budić, Paško Dragičević, Siniša Papak, Danijel Čuljak i Davor Zoković.

Zadar: Hrvoje Marinović, Radovan Vlajkov, Congor Barany, Milan Uzelac, Borna Bakran, Andrija Božičević, Mario Baljak, Stanko Čota i Ivica Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 10:45