StoryEditor
Ostalopobjednički hitac

Crouserov rezultat najbolji je na tlu Europe od 1988.: Ozračje na bacalištu je bilo sjajno, ovo je veliki povratak atletike

Piše Hina
14. rujna 2020. - 23:12
Tomislav Krišto/Cropix

Američki bacač kugle Ryan Crouser pobjednik je 6. Memorijala Ivana Ivančića na borilištu pokraj zagrebačkih fontanama s hicem od 22.74 metra, čime je oborio rekord mitinga.

Olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira je u trećoj seriji bacio kuglu do 22.74 metra i oborio vlastiti rekord mitinga koji je držao od 2016. godine s 22.28.

Crouser je četiri puta bacao preko 22 metra (22.10, 22.74, 22.59, 22.31), a pobjednički hitac nije samo novi rekord mitinga nego i 11. najdalji hitac svih vremena u bacanju kugle te najbolji rezultat ostvaren na tlu Europe još od 1988. godine.

- Jako sam zadovoljan svojim današnjim nastupom, baš sve je bilo odlično. Možda mi je žao samo zbog toga što nisam bacio 23 metra, ali jako sam sretan i ovim rezultatom. Ozračje na bacalištu je bilo sjajno i mislim da je ovo veliki povratak atletike nakon svih onih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Idemo dalje, imam još nekoliko natjecanja do kraja sezone - vidno je zadovoljan bio Crouser.

Aktualni svjetski prvak Amerikanac Joe Kovacs je s 21.30 metara zauzeo drugo mjesto, a svojim je nastupom u Zagrebu i on bio jako zadovoljan.

- Ovo mi je bilo prvo natjecanje ove sezone i nisam znao koliko mogu. Znao sam da nisam na razini na kojoj sam bio lani na kraju sezone, no osjećao sam se jako dobro, a takav je i moj rezultat. Fizički sam vrlo spreman, ali tehnika mi još nije najbolja i moram puno toga popraviti. Ovo je bilo još jedno sjajno natjecanje u Zagrebu - rekao je svjetski prvak iz Dohe prošle godine.

Treće mjesto je svojim najboljim hicem sezone (21.20) zauzeo dvostruki svjetski prvak Nijemac David Storl.

Iz Zagreba je, tako, u svijet još jednom otišla slika sjajnog natjecanja najboljih svjetskih bacača kugle, a bacalište pokraj fontana je još učvrstilo svoj kultni status u atletskom svijetu. 6. Memorijal Ivana Ivančića održan je u sklopu jubilarnog 70. Hanžekovićevog memorijala, mitinga iz WA Continental Tour Gold serije. Miting se nastavlja u utorak u 17.50 sati na stadionu SRC Mladost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 23:15