StoryEditor
Ostalobit će bolje

Četverostruka olimpijska pobjednica otkrila kako je reagirala na odgađanje igara u Tokiju nakon kojih se namjeravala povući

Piše Hina
2. travnja 2020. - 12:35
AFP

Američka gimnastičarka Simone Biles, četverostruka olimpijska pobjednica otkrila je da je "plakala" kada je saznala da su OI u Tokiju odgođene za 2021., čime su dovedeni u pitanje njeni planovi o povlačenju te da će joj to biti "psihički" teško podnijeti idućih godinu dana. 

"Kada sam saznala za odgodu najprije nisam znala što misliti. Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali bit će bolje", objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC.

Biles smatra da je takva odluka o odgodi zapravo dobra kako bi se uvjerili da su svi u SAD-u u svijetu dobro, ali je teška za prihvatiti jer je ona najavila da će se nakon OI u Tokiju 2020. umiroviti. Odgoda od godinu dana znači da pred njom sada stoji još jedna godina natjecanja.

"Fizički ne sumnjam da će moji treneri znati me dovesti u formu za OI 2021., ali sada mislim da će još ta jedna godina imati utjecaja na mene kao i na većinu sportaša", dodala je Biles.

Ona je prošle godine na svjetskom prvenstvu u Stuttgartu postala gimnastičarka s najviše medalja u povijesti na svjetskom nivou (gimnastičari i gimnastičarke) s ukupno osvojenih 25 odličja  (19 zlata, tri srebra i tri bronce).

Na OI u Rio de Janeiru 2016., jedinim na kojima je sudjelovala, osvojila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno na parteru i konju s hvataljkama te broncu na gredi.

Odgođene OI u Tokiju održat će se sljedeće godine od 23. srpnja do 8. kolovoza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 18:06