StoryEditorOCM
Ostalonisu dobrodošli

Česi zabranili dolazak ruskim NHL-ovcima na utakmice u Pragu: ‘Bilo koja schengenska država ne bi trebala davati vize za ulazak na naš teritorij‘

22. rujna 2022. - 19:14

Vlada Češke obavijestila je klubove iz najjače hokejaške lige svijeta NHL-a, da njihovi ruski igrači nisu dobrodošli na utakmice u Pragu zbog ruske invazije na Ukrajinu, objavio je Washington Post.

Nacionalna hokejaška liga (NHL) odigrat će prve utakmice u Europi od početka pandemije koronavirusa, a 7. i 8. listopada u Pragu će se sastati Nashville Predators i San Jose Sharks.

Nashville u svojim redovima ima Rusa Jakova Trenhina, boje San Josea brani Jevgenoj Švećnjikov, a njegov suigrač i sunarodnjak Nikolaj Knižov sigurno će propustiti susrete u Pragu zbog ozljede.

- Možemo potvrditi da je Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike poslalo pismo NHL-u da Češka ili bilo koja schengenska država ne bi trebale izdavati vize ruskim igračima za ulazak na naš teritorij - rekao je zamjenik češkog ministra vanjskih poslova Martin Smolek.

Osim utakmica u Češkoj, NHL utakmice igrat će se i u finskom Tampereu, gdje će se 4. i 5. studenog sastati aktualni prvak Colorado Avalanche i Columbus Blue Jackets. Još nije poznato hoće li ruskim igračima iz spomenute dvije momčadi biti dopušten ulazak u Finsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 09:43