StoryEditor
Ostalozbog procjene da metropola ima više izgleda

Bukić "uvalio" Zagreb umjesto Splita i Šibenika

Piše PSD.
16. ožujka 2008. - 10:29
Zbog migova iz LEN-e željeli smo igrati na sigurno i kandidirali smo Zagreb - rekao je tajnik HVS-a Renato Živković

Na nedavnom sastanku Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza potvrđena je kandidatura Zagreba kao grada domaćina Europskog vaterpolskog prvenstva 2010. godine. Vijest i ne bi bila toliko bombastična da predsjednik Saveza, Perica Bukić nije u dva navrata kazao Slobodnoj Dalmaciji kako su za tu zadaću izabrali Split i Šibenik, ujedno i domaćine europske vaterpolske smotre za juniore koja će se doržavati 2009. godine.

Prema našim saznanjima odluka Upravnog odbora nije bila jednoglasna. Budući da pojašnjenje nismo mogli dobiti od Bukića, ono je stiglo od tajnika saveza Renata Živkovića.


- Nije nam cilj degradirati Split ili Šibenik. Kada je to rečeno, u veljači, cijela ideja je bila još u povojima. Planirali smo kandidirati oba grada, budući da će se kod njih godinu prije održati europsko za juniore. Ali, dobili smo dojavu od LEN-e kako nisu blagonakloni kandidaturama sa dva grada.

Dvojne dvojbe

No, Mađari i Rumunji imaju dvojnu kandidaturu...
- Zato smo željeli igrati na sigurno i postaviti Zagreb kao domaćina. Unatoč tome, šanse za domaćinstvo su nam 50 posto. Tko zna kakva sve lobiranja mogu doći iz Oradee i Debrecena - kazao je Živković.

Ako je samo jedan grad u kandidaturi bio “uvjet”, zašto se nije biralo između Šibenika i Splita?
- Infrastruktura u oba grada samo donekle zadovoljava uvjete. Nije samo stvar u bazenima, treba imati i prvoklasan hotelski smještaj sposoban ugostiti 12 muških i osam ženskih reprezentacija. U Zagrebu je otvoreno plivalište uz Savu već natkriveno balonom, a eventualnim dobivanjem domaćinstva bi dodatno ubrzali radove na tribinama, svlačionicama i teretanama koje se tamo planiraju izgraditi. Sve bi se, naime, idealno uklopilo u projekt osnivanja Kuće vaterpola u Zagrebu.

- Radimo na tom tome, a domaćinstvo europske smotre bi nam samo olakšalo posao. Već imamo garancije od Grada na čijim osnovama možemo planirati bez ikakvih problema. Ovdje su napravljeni konkretni temelji u čemu je razlika između Splita, Šibenika i Zagreba - kazao je tajnik HVS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 21:12