StoryEditor
OstaloZAMJENIK PREDSJEDNIKA HVS-a o ultimativnom pismu LEN-e i prijetnjama izbacivanjem hrvatskih klubova iz Lige prvaka radi 200.000 eura duga

Bukić: ‘Kratki’ smo, ali nabavit ćemo novac

Piše PSD.
20. listopada 2010. - 19:12

Nakon što je europska plivačko-vaterpolska federacija LEN uputila ultimativno pismo prema HVS-u u kojem prijeti suspenzijom triju vaterpolskih predstavnika u Ligi prvaka, jučer su se sastali čelnici našeg saveza i porazgovarali o ovom gorućem problemu.

Naime, LEN-a je zaprijetila da će ukoliko spornih 200.000 eura duga od organizacije EP-a u Zagrebu ne bude uplaćeno do 20. listopada (danas) izbaciti Jug CO, Mladost i Primorje EB iz ovogodišnje Lige prvaka.

- Odgovorili smo na ultimatum i poslali pismo u sjedište LEN-e. Da se razumijemo, ne bježimo od svojih obveza, do sada smo uplatili 600.000 eura od naših obveza i ispunit ćemo i ostalo. Ali to definitivno neće biti riješeno danas – ispričao nam je zamjenik predsjednika HVS-a Perica Bukić.

Što ste uspjeli dogovoriti?

- U kontaktima s našim sponzorima uspjeli smo osigurati oko 100.000 eura i to će biti uplaćeno LEN-i. “Kratki” smo za preostalih 100.000 eura i zatražit ćemo da se za taj iznos prolongira datum uplate. No, i dalje stojimo iza činjenice da je ovakav odnos LEN-e nekorektan. Jedna ozbiljna federacija nikako ne bi smjela postupati na ovakav način

Je li ovaj novac koji se sakupio pomoć od klubova koji su se javili?

- To je obična dezinformacija, čuo sam za tu priču, ali ona nema baš nikakve veze. Klubovi s ovim problemom nemaju veze i nismo niti tražili njihovu pomoć. Osobno ne očekujem nikakvu dramu oko cijelog slučaja. Naši će klubovi, uvjeren sam, igrati u Europi jer bi bilo čudno isključiti klubove, a ne kazniti savez za koji jamčim da će ispuniti svoje obveze – zaključio je Bukić.

Kontaktirali smo i LEN ured po ovom pitanju. Očekivano, dobili smo “toplo sročeno” nekoliko rečenica glavnog vaterpolskog menadžera u LEN-i Marca Birrija u kojem nam je kazano kako se “zahvaljuju na zanimanju za rad LEN-e, a što se tiče spomenute teme, nemaju komentar, odnosno kažu kako će nas uskoro izvijestiti o svojim daljnjim koracima”.

Ništa drugo nismo niti očekivali. Ipak, ovaj ultimatum LEN-e je zazvučao kao najobičniji “reket” i utjerivanje dugova. Ironično pak zvuči činjenica da se ždrijeb Lige prvaka 7. studenog treba održati u Rijeci.

Naravno, očekujemo sva tri hrvatska predstavnika “u bubnju”.

ROBERT RADICA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 16:22