StoryEditorOCM
Ostalosramotan incident

Brutalan napad za vrijeme utakmice: dvojica igrača pretukla 16-godišnjeg suca, policija istražuje slučaj

Piše SPORT SD
24. ožujka 2024. - 17:59

U nedjelju, malo prije posljednjeg zvižduka na amaterskoj nogometnoj utakmici u Hattersheimu u blizini Frankfurta, dvojica igrača (27,35) pretukla su nogometnog suca koji ima samo 16 godina.

Prema pisanju njemačkih medija, nekoliko igrača navodno je napalo 16-godišnjeg suca zbog njegove odluke. Tinejdžer se uspio osloboditi tek kada se umiješala protivnička momčad. Zaključao se u kabinu i tu ostao do dolaska policije, piše Fenix magazin.

Prema pisanju Bilda, u Hattersheimu u blizini Frankfurta na Majni prošle je nedjelje nekoliko igrača amatera napalo 16-godišnjeg suca i ozlijedili šakama. Na terenu su se sučelili Türk FC Hattersheim i TuS Hornau. Momčad Hornaua je nedugo prije kraja nakon slobodnog udarca povisila rezultat na 3-3, a igrači Türk FC-a potom su nasrnuli na suca.

“Bild” citira 16-godišnjaka: – U gol su me gurnuli brojni igrači Türk FC Hattersheima tako da više nisam mogao pobjeći. Dobio sam tri udarca šakom.

Glavnim osumnjičenicima smatraju se 27-godišnjak i 35-godišnjak. Osim toga, suca su navodno čupali za kosu i vrijeđali ga na najgori mogući način.

Tek intervencija protivničke momčadi mu je omogućila bijeg. Potom je pobjegao u kabinu i tamo se zaključao do dolaska policije.

Policija je za “Bild” potvrdila istragu.

– Istražujemo opasne tjelesne ozljede i prisilu. Tko je od dvojice igrača počinio koje kazneno djelo, predmet je istrage, potvrdila je policija.

Oglasio se i sportski direktor Türk FC Hattersheima, Erol Türkel.

– Klub se osobno ispričao sucu nakon što je utakmica prekinuta, i to ponovno u dugom, dobrom i konstruktivnom telefonskom razgovoru, priopćili su iz kluba.

Igrači nisu dali izjavu pozivajući se na istragu koja je u tijeku.

Nasilni napadi sve više postaju problem u amaterskom nogometu. Prema DFB-u, u 2022./2023. godini prijavljena su 6.224 slučaja nasilja i diskriminacije i bilo je 961 prekida igre.

U Bremenu je nedavno rastuće nasilje imalo primjetne posljedice: dan utakmice tamo je potpuno otkazan zbog brojnih nasilnih incidenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:33