StoryEditor
Ostalosvjetski kup

Briljirali na konju s hvataljkama: iskusni tandem Ude i Seligman u finalu Cottbusa

23. studenog 2018. - 00:43
2018-08-09T142912Z_1697234350_UP1EE89148NNL_RTRMADP_3_EUROPEAN-CHAMPIONSHIPS-GYMNASTICS.JPG

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman plasirali su se u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u njemačkom Cottbusu.

Prvog dana kvalifikacija na prvom svjetskom kupu nakon Svjetskog prvenstva nastupila su trojica hrvatskih gimnastičara - Filip Ude, Robert Seligman i Aurel Benović. Iskusni dvojac Ude - Seligman na svojoj je spravi - konju s hvataljkama, osigurao plasman u subotnje finale. Filip Ude u današnjim je kvalifikacijama zauzeo odlično peto mjesto s ocjenom 14.533.

- Zadovoljan sam kako sam odradio današnje kvalifikacije. Napravio sam jednu klasičnu trening-vježbu koja tehnički možda nije bila najbolja, ali sam dosta pazio i bio sam miran. Mogu reći da sam stvarno zadovoljan, napravio sam ju cijelu i bila je dovoljna za plasman u finale. U finalu ću ići malo težu vježbu nego što je to bila ova koju sam radio danas. E sad, hoće li izvedba biti bolja od današnje, hoće li biti super, hoće li biti loše… ne znam. Najbitnije mi je da vježbu izvedem od početka do kraja pa će onda uslijediti i dobar plasman - kazao je Ude.

Naš drugi finalist Robert Seligman zauzeo je osmo mjesto današnjih kvalifikacija. Robert je za svoju vježbu zaradio 14.233 bodova.

Treći hrvatski predstavnik u današnjim kvalifikacijama, mladi Aurel Benović na svom je trećem svjetskom kupu u karijeri osvojio 35. mjesto partera (11.166).

Sutra nas očekuje nastavak kvalifikacija kada će svoj prolazak u finale na preči tražiti Tin Srbić i Anton Kovačević, dok će to na gredi i na parteru pokušati naša jedina predstavnica Ana Đerek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 02:42