StoryEditorOCM
Ostaločudesan finiš utrke

Spektakularne vijesti iz Pariza, Hrvatska ima novo zlato, braća Sinković iznenadili i sami sebe

Piše Sport SD
2. kolovoza 2024. - 11:36

Hrvatska ima novu medalju u Parizu, braća Sinković osvojili su zlatnu medalju!

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima. Tada su dignuli tempo, odvojili se od Rumunja i Švicaraca da bi u zadnjih 100 metara dostigli i prestigli Britance te ciljem prošli u vremenu 6:23.66 minuta, 45 stotinki ispred drugoplasiranih Britanaca.

Broncu su osvojili aktualni svjetski prvaci Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich (6:24.76).

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju ime su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

Ovo je četvrta hrvatska medalja na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon bronce Mirana Maričića u zračnoj šuški, zlata Barbare Matić u judu te Donne Vekić koja je osigurala najmanje srebro.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
AFP
image
AFP
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Igor Boraksa i Damir Martin slave zlato braće Sinković

Hrvoje Slišković
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP

11:20 - Braći Valentu i Martinu Sinkoviću danas se pruža prilika da s četvrtom medaljom postanu najuspješniji hrvatski olimpijci. Dosad su osvojili srebro u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine, kao i legendarno zlato u dvojcu na pariće u Riju 2016. godine, te zlato u dvojcu u Tokiju.

Finale dvojca bez kormilara na rasporedu s početkom u 11.30 sati.

- Čeka nas zadnja utrka, naše četvrto olimpijsko finale i jedva čekamo. Bit će jako blizu utrka, tu su i Rumunji i Britanci, a i Švicarci su nam bili blizu tako da ćemo morati odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji - rekao je Valent Sinković nakon izborenog finala, a Martin zaključio:

- Još jednom smo pokazali da se možemo boriti za zlato i vjerujem da ćemo se u petak boriti za zlato i nadam se veseliti svi zajedno poslije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:40