StoryEditor
OstaloSportaši invalidi

Borilačkih sportovi na visokoj razini: medalje nižu Ivan Mikulić, Baković, sestre Brešković...

21. siječnja 2019. - 16:41
Slika_7-1

Splitski sportski savez invalida može se pohvaliti i odličnim natjecateljima na tatamiju, sportaši iz borilačkih sportova pravi su “sakupljači” brojnih odličja.

- Unutar Saveza imamo parataekwondo te judo slijepih i slabovidnih, koji su nas razveselili brojnim medaljama i sa svjetskih i europskih prvenstava. U parataekwondou imamo Ivana Mikulića koji je trenutno prvi na svjetskoj listi najboljih parataekwandoista. Naime, prva četiri sa liste idu direktno na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Ivan vam je ponosni vlasnik svjetskih kolajni, jednog zlata, pa dva srebra i jedne bronce, dok je na EP uzeo čak tri zlata i dva srebra – uspjehe u ovoj sportskog grani, broji nam Mijo Bakić.

Hvali nam uz Ivana, i Luku Bakovića koji ima titule svjetskog i europskog pravaka.

- Oni su članovi taekwondo kluba „Galeb“, gdje rade pod palicom trenera Mladena Tomića koji je ujedno i izbornik parataekwondo reprezentacije i Marka Telenta koji je trener reprezentacije. U judu slijepih i slabovidnih dominiraju sestre Brešković, Lucija i Jelena iz kluba „Kaštela“ s trenerom, ujedno i izbornikom IBSA judo reprezentacije Boškom Rozgom. Lucija je u Riju 2016. godine bila prva predstavnica Hrvatske na paraolimpijskim igrama u IBSA judu, dok mlađa sestra petnaestogodišnja Jelena je prošle godine po prvi puta nastupila na Svjetskom prvenstvu u IBSA judu i velika je nada ovog sporta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 21:30