StoryEditor
OstaloNimalo vjetra

Bonaca 'laseraše' privezala u lučici: i drugi dan Svjetskog prvenstva protekao bez jedrenja

Piše PSD
29. listopada 2019. - 22:32

Dva dana bonace obilježila su početak Svjetskog U-21 prvenstva klase Laser u organizaciji JK Mornar u Splitu. U ponedjeljak je flota od 145 jedriličara i 71 jedriličarke iz 45 zemalja dva i pol sata uzaludno provela na moru. U utorak su ostali na kopnu, u lučici Mornara i susjednog Labuda. Na regatno polje isplovio je samo Regatni odbor koji je već u 14 sati odlučio kako uvjeta za jedrenje – nema.

- Zbilja neuobičajeni vremenski uvjeti, dva dana bez vjetra koncem listopada. Ali na to ne možemo utjecati. Nema panike, još uvijek stignemo odraditi cijeli program. Ako bude vjetra, odradit ćemo svaki dan po tri plova umjesto po dva. U svakom slučaju, vjerujemo da ćemo do subote poslijepodne ukupno napraviti barem četiri jedrenja, što je minimum kako bismo mogli proglasiti svjetske prvake - izjavio je Zlatko Jakelić iz Organizacijskog odbora.

S obzirom na meteorološku prognozu za srijedu, očekuje se da će Regatni odbor vrijeme prvog signala pomaknuti s 12 na 10 sati ujutro. Predviđena su tri plova, odrade li se sva tri bit će to pravi pogodak "u sridu". Ali najvažnije je da natjecanje napokon krene.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 05:45