StoryEditor
Ostalouvaženi gosti

Blaženko Boban zahvalio se uredništvu ‘Slobodne‘, a Zlatko Dalić poručio: Ništa nas ne može ujediniti kao sport

Piše Vedran Babić
6. veljače 2020. - 21:49
Ante Čizmić/Hanza Media

Zlatko Dalić bio je najveća zvijezda među brojnim gostima koji su stigli na svečano proglašenje najboljih sportaša Dalmacije u izboru Slobodne Dalmacije. Usprkos pretrpanom rasporedu, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije došao je u Split uveličati ovaj događaj svojim prisustvom. Nakon što je Marinu Vlašiću dodijelio nagradu za njegova brata Nikolu, koji je pobijedio u kategoriji „Dalmatinac u svijetu”, Dalić je uputio par riječi okupljenima:

- Čast mi je biti ovdje s vama i u društvu uglednih sportaša i novinara. Sport radi čuda kod nas. To što mi radimo kroz sport nešto je vrhunsko. Uvjeti, nažalost, nisu takvi, ali imamo sjajne sportaše, ljude i pogotovo trenere koji rade odlično s mlađim generacijama – rekao je Dalić i naglasio:

- Ništa nas ne može ujediniti kao sport. To smo vidjeli sada nedavno s rukometom i vaterpolom, a ako Bog da vidjet ćemo opet u lipnju s nogometom. Čestitke pobjednicima i Slobodnoj Dalmaciji što podržava sportaše.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban cijenjenom se skupu obratio prvo pitanjem:

- Postoji li u svijetu netko tko preko nekoga od vas ne poznaje Hrvatsku?

Pa je nastavio, hvaleći naše sportaše i sve ono što čine za promociju naše zemlje u inozemstvu.

- Od srca vam hvala na tome. Hvala i uredništvu Slobodne Dalmacije na organizaciji i uključivanju građana naše županije i šire u odabir najboljih sportaša. Percepcija Hrvatske zbog vas sportaša kudikamo je bolja. Mnogi se pitaju kako postižemo takve rezultate, a nemamo ni izbliza uvjete poput Njemačke, Francuske, Engleske... Čak sam se usred jedne takve rasprave našao jednom u Italiji. I zaključak je bio da je razlog: srce. Vaše srce za našu domovinu – poentirao je Boban.

Splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović-Tomaš je dodala u sličnom tonu:

- Dugi niz godina vi sportaši pronosite važnu poruku sporta. Njegujući kulturu sporta i pomičući granice izdržljivosti izgradili ste zdrav, pobjednički duh. Ponosni smo nositelji vaših titula.

A među gostima našlo se pregršt poznatih lica iz društvenog i sportskog života. Slavodobitnike iz Juga AO predstavljali su Vjekoslav Kobešćak, Paulo Obradović, Luka Lozina i Ognjen Kržić, došli su i proslavljeni splitski olimpijci Josip Reić i Igor Boraska, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, slavni nogometaši Aljoša Asanović i Vilson Džoni, direktor SD Dalmacijacement Siniša Vitez, jake delegacije Taekwondo kluba Marjan i ŽNK Splita, velikani sportskog novinarstva Zdravko Reić i Edo Pezzi, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić i još mnogi, mnogi drugi...

'Dalmatinac u svijetu'

Posebnu nagradu u kategoriji „Dalmatinac u svijetu” dobio je Nikola Vlašić, nogometaš moskovskog CSKA koji se u protekloj godini prometnuo u standardnog reprezentativca Hrvatske.

U njegovo je ime, iz ruku izbornika Zlatka Dalića, nagradu primio brat Marin, budući da Nikola ima obveza s klubom i nije mogao prisustvovati proglašenju.

- Prosljeđujem Nikoline zahvale za ovu prestižnu nagradu. Ponosan je što može predstavljati naš grad i našu zemlju – kratko je rekao Marin čiji je brat u ovoj kategoriji naslijedio lanjskog laureata Luku Modrića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 22:22