StoryEditor
Ostaloerste plava liga

Blanka Vlašić prepoznala je važnost natjecanja: ‘Potrebno nam je više ovakvih manifestacija‘

Piše PSD.
16. svibnja 2022. - 22:06

Još jedno sjajno natjecanje Erste Plave lige održano je u Makarskoj.

Na stadionu podno Biokova okupilo se 414 školaraca i zauzelo 502 startna mjesta u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po prvi put su priliku natjecati se dobili i oni najmlađi, učenice i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola, za koje je naročito važno da na vrijeme shvate važnost fizičke aktivnosti i bavljenja sportom.

Navedene brojke naročito vesele kada se zna da su samo dan prije kvalifikacija u Makarskoj na Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora objavljeni rezultati istraživanja koji pokazuju da je hrvatski sport u posljednje četiri godine ostao bez više od 30 tisuća djece.

Ove alarmantne podatke je u Makarskoj prokomentirala i dopredsjednica HOO-a te ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić.

- Upravo u kontekstu Erste Plave lige mi imamo malo drukčije podatke jer upravo kroz ovo natjecanje klubovi su povukli puno djece prema ozbiljnijem bavljenju sportom. Erste Plava liga svojim primjerom već godinama pokazuje na najbolji mogući način kako djecu privući sportu i mislim da bi hrvatski sport itekako profitirao sa što više ovakvih manifestacija. Budući da je Hrvatski olimpijski odbor jedan od pokrovitelja Erste Plave lige, očito je da je već prepoznao vrijednost i važnost ovog natjecanja, a sigurna sam da će uz Erste Plavu ligu i slične projekte ostati i u budućnosti - rekla je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini za učenike od 3. do 6. razreda plasiralo se u finale Erste Plave lige, koje će se održati 11. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Kvalifikacije Erste Plave lige nastavljaju se sljedeći tjedan u Puli i Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 04:27