StoryEditorOCM
Ostalo1. žena u povijesti

Blanka Vlašić predsjednica ASK-a? Mjesto je slobodno, zašto ne...

Piše Pero Smolčić
17. listopada 2021. - 15:50

Što se događa u Parku mladeži? Prije nekih pola godine umjesto dugogodišnjeg predsjednika Ivana Veštića na mjesto prvog čovjeka kluba došao je bivši ASK-ov atletičar Goran Vuković.

Novi je predsjednik angažirao i Vedrana Pavičića, bivšeg sportskog novinara, na mjesto izvršnog direktora kluba i dvojac je počeo s radom. Izgledalo je baš kako su se uhvatili posla, imali su neke nove ideje, a valjalo je i srediti neke stvari u klubu koje nisu bile onakve kakve su oni očekivali da će zateći.

Skautiranje po regiji

Imali su ideje “skautirati” djecu iz čitave regije, popularizirati atletiku u gradu i okolici većom i boljom suradnjom sa školama... No, u trenutku kada su njihove akcije trebale ugledati svjetlo dana stigla je šokantna objava: Goran Vuković više nije predsjednik kluba, a s mjesta izvršnog direktora povukao se i Pavičić.

Što se točno dogodilo i koji su razlozi njihovog odlaska nije detaljno objašnjeno, no uglavnom, trofejni splitski klub koji je dao pregršt vrhunskih atletičara i olimpijaca sada je bez predsjednika.

Da se vratimo još malo unatrag, Veštić je do prošle godine bio zaposlenik Grada Splita, kao dio gradske službe za sport. Potom je zaposlen u Javnoj ustanovi športski objekti Split pod čijom je ingerencijom i Park mladeži. I sad, sportski ima itekako logike da se stadionom na kojem se događa atletika bavi čovjek iz atletike, no na Parku mladeži postoji i nogometni klub RNK Split. 

Rad u JUŠO

Stoga se u kuloarima postavilo pitanje nije li onda Veštić, kao prvi čovjek jednog kluba koji djeluje na stadionu, u sukobu interesa? To je, primjerice, kao da predsjednik Vaterpolskog kluba Mornar upravlja Bazenima Poljud koje koristi i niz ostalih klubova, vaterpolskih, plivačkih, perajaških, gimnastičkih...

No, Veštić eto više i nije prvi čovjek ASK-a otkako je Vuković bio došao na njegovo mjesto, a sada je odlaskom Vukovića ta pozicija opet upražnjena.

Tko će onda voditi ASK? Ima li tu mjesta za, recimo, Blanku Vlašić?

Kao najveća ASK-ova atletičarka svih vremena, svojevremeno i najbolja svjetska atletičarka, Blanka je proteklih mjeseci pokazala veliki interes za ostankom u “kraljici sportova”. Izrazila je svoju želju postati predsjednicom Hrvatskog atletskog saveza na čijem je čelu – Ivan Veštić.

Početkom listopada izabrana je u Komisiju sportaša Europskih olimpijskih odbora, zašto onda ne bi postala i prva žena na čelu ASK-a?

Samo glasno razmišljamo, ali vjerujem kako ni sama Blanka neće ostati hladna na takvu ideju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 18:06