StoryEditor
Ostalohvalevrijedan potez

Blanka Vlašić pokrenula veliku akciju i pozvala ostale sportaše da joj se pridruže: priključite se i vi kampanji za pomoć žrtvama potresa u Zagrebu

Piše SN
25. ožujka 2020. - 19:15
Jakov Prkić/Arhiva/Hanza Media

U ovim teškim trenucima kada se čitav svijet bori s pandemijom COVID -19, Grad Zagreb pogodila su dva snažna potresa razine 5.5 i 5.0 prema Richteru. U potresu je izgubljen jedan mladi život, ozlijeđeno je 27 osoba, brojni građani ostali su bez svojih domova, a neizmjerna šteta nanesena je samom središtu grada gdje su stradale brojne građevine i spomenici povijesnog i kulturnog značaja. Prema trenutnim podacima, više od 600 zgrada u središtu grada i mjestima epicentra potresa je oštećeno, a službe i dalje utvrđuju razmjere štete, pišu Sportske novosti.

POGLEDAJTE POZIV BLANKE VLAŠIĆ SVIM SVJETSKIM SPORTAŠICAMA I SPORTAŠIMA TE SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE DA SE PRIKLJUČE AKCIJI:

Zatvaranje sportskih objekata i zabrana treninga zbog širenja pandemije stavili su posljednjih dana i hrvatske sportaše u situaciju u kojoj nikad nisu bili. Snalaze se kako mogu i znaju, pokušavaju na svaki način sačuvati kakvu-takvu formu kako bi se, kada to okolnosti dopuste, čim prije mogli vratiti onome što toliko vole, krenuti prema Olimpijskim igrama u Tokiju ili nekom drugom izazovu.

Kao da svi ovi problemi nisu bili dovoljni, zagrebačkim su sportašima nedjeljni potresi donijeli dodatni stres s kojim se moraju nositi. Nekima čak i više od toga. Naš stolnoteniski reprezentativac Frane Tomislav Kojić, sportaš s izborenom vizom za Igre u Tokiju, u potresu je ostao bez kuće u kojoj je odrastao, a njegova majka bez krova nad glavom.

U potresu je ozbiljna oštećenja pretrpio i Dom hrvatskog sokola, dvorana koja nije samo dom zagrebačkih gimnastičara, već na neki način i kolijevka hrvatskog sporta. Izgrađena davne 1883. godine, danas je zaštićeno kulturno dobro iz kojeg je ponikao i svjetski prvak Tin Srbić. Manja je šteta zabilježena i na drugim sportskim objektima, a stradali su i uredi brojnih sportskih saveza.

Kampanju “Sportaši za Zagreb” predvodi Blanka Vlašić, a odmah su se pridružili hrvatski sportaši Ivica Kostelić, Iva Majoli, Franjo Arapović, Ivana Brkljačić.

Ovim putem, pozivamo vas da se priključite kampanji na način da donirate, podijelite link servisa za prikupljanje donacija, proslijedite poziv na sudjelovanje suradnicima i partnerima te da podržite kampanju putem vlastitih kanala - slanjem vizuala kampanje putem e-maila, objavom na društvenim mrežama i web stranicama.

KLIKNITE OVDJE ZA DONACIJU ŽRTVAMA POTRESA:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 06:14