StoryEditorOCM

Blanka lako preko 195 cm do finala

Piše PSD.
1. rujna 2011. - 10:54
Blanka Vlašić suvereno je prošla kvalifikacije, bez pogreške, bez rušenja letvice, preskočila je normu od 195 centimetara te će sutra u 13 sati po hrvatskom vremenu braniti dvostruku titulu svjetske prvakinje u Južnoj Koreji, u Daeguu.
- Kad sam nakon prvog probnog skoka osjetila oštru bol u koljenu htjela sam otići sa stadiona. Na svu sreću svakim daljnjim probnim skokom bol je jenjavao i cijela odrazna noga je napokon došla na radnu temperaturu te dalje nisam imala velikih problema - kazala je nakon uspješnog prolaska kvalifikacija Blanka.

U nekim je skokovima djelovala odlično, posebno kada je letvica bila na 195, letjela je visoko, gotovo kao u najboljim danima. Po slobodnoj procjeni možemo kazati kako je imala u tom odrazu i dva metra, tu negdje.

Najvažnije je da je kvalifikacije odradila bezbolno, da je ostvarila četiri odlična skoka na visinama od 185, 189, 192 i 195 centimetara, te je nakon takvih skokova sasvim sigurno opet među glavnim kandidatkinjama za medalje.
- Cijelo vrijeme tijekom natjecanja nisam željela sjediti da ostanem ‘budna’, da mi ne padne tonus - kazala je Blanka.

I ostala je. Nakon uspješnih skokova spremni su je dočekali novinari u ‘mix zoni’. Puno je bilo pitanja za splitsku sportašicu, pogotovo nakon svih silnih priča o ozljedama. Zanimalo je kolege koliko je Blanka spremna, a ona je strpljivo odgovarala.
- U jednom mi je trenutku čak ‘puknuo’ glas.

No, ništa zato. Pamtimo mi puno gore kvalifikacije, što se popratnih sadržaja tiče. Poput onih prije dvije godine u Berlinu kada je prilikom zagrijavanja u hotelskom hodniku udarila glavom u ‘štok’ od vrata!!! Srećom, takvih nevolja nije bilo u Koreji. Odmah po završetku obveza s novinarima valjalo se odmoriti... Hladna kupka, kako bi se regenerirala do finala. Ima i čitav današnji dan na raspolaganju, pa i sutra do uvečer po tamošnjem vremenu.
- Mišić na kojem je prije nekog vremena utvrđena parcijalna ruptura nije predstavljao problem, ali koljeno i Ahilova tetiva ostali bolni. Pregledom nakon kojega je uslijedila terapija utvrđeno je da se stanje nije bitno pogoršalo - kazao nam je Joško Vlašić nakon ‘kvala’.

Kvalifikacije su uvijek ‘mina’, ma u kako dobroj formi bili. Jer, otegne se čitav taj žrvanj. Bilo je čak 29 cura na startu, potrajalo je skakanje.
- Stvarno ih je bilo puno, ali tako je uobičajno u kvalifikacijama. To je dio prvenstva kojeg treba proći, a kada završi, sretan si i osjećaš veliko olakšanje - kazala je Blanka.

Što sad može Splićanka u finalu koje počinje u subotu u 13 sati po hrvatskom vremenu?
- I dalje se bojim kakvo će mi biti stanje s nogom, s ozljedom u finalu. Mislim da ću morati skakati ‘kroz bol’ - kazala je Blanka.


PERO SMOLČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:49