StoryEditor
Ostalomogu se žaliti

Bjeloruskim trenerima oduzete akreditacije, sve je povezano sa slučajem atletičarke koju su protiv njezine volje željeli ukrcati u zrakoplov

Piše Hina
6. kolovoza 2021. - 10:14

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) oduzeo je dvojici bjeloruskih trenera akreditaciju za Olimpijske igre u Tokiju i moraju se vratiti u Minsk, iako imaju mogućnost žalbe, objavio je u petak Bjeloruski olimpijski odbor.

Šefu trenera atletske reprezentacije Bjelorusije Yuriju Moisevichu i još jednom treneru Arturu Shumaku, koji su atletičarku Krystsinu Tsimonskayu htjeli vratiti u Bjelorusiju,  naloženo je da predaju svoje olimpijske akreditacije i da napuste olimpijsko selo, objavio je MOO. 

Bjeloruska atletičarka zatražila je u nedjelju pomoć od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i japanske policije nakon što su je protiv njezine volje željeli ukrcati u zrakoplov za Bjelorusiju poslije pritužbi na nacionalne trenere na Olimpijskim igrama.

Nakon toga je Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima bjeloruskog predsjednika Aleksandera Lukašenka, ponudila pomoć Tsimanouskayi.

item - id = 1118116
related id = 0 -> 1137984
related id = 1 -> 1135797
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 22:39