StoryEditor
Ostalo68. izdanje

Bez iznenađenja u izboru Sportskih novosti: Srbić najbolji sportaš, Perković osmi puta na tronu, braća Sinković pomela konkurenciju

Piše SN
29. prosinca 2019. - 14:43

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osmu godinu zaredom osvojila je nagradu za najbolju hrvatsku sportašicu u izboru Sportskih novosti, dok je za najboljeg sportaša Hrvatske u 68. anketi jedinog hrvatskog sportskog dnevnika izabran gimnastičar Tin Srbić, koji je u ovom izboru slavio i 2017. godine.

U ovogodišnjoj anketi, 68. po redu, sudjelovala su 290 novinarki i novinara iz 55 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je osmi put izabrana za najbolju sportašicu u izboru Sportskih novosti. Ona ovaj naslov osvaja od 2012. godine, i sada se po ukupnom broju trofeja izjednačila sa Janicom Kostelić, koja također ima osam naslova.

Nakon svjetskog srebra na preči gimnastičar Tin Srbić sa 165 glasova po drugi put je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske, a ove je godine uvjerljivo slavio pred prošlogodišnjim pobjednikom kapetanom nogometne reprezentacije Lukom Modrićem (52 glasa).

"Pobijedio sam ga drugi put, i prošli put kad sam dobio ovu nagradu sam bio ispred Luke. Ne znam što reći, još uvijek mi je sve ovo malo nevjerojatno, dobiti takvu nagradu ispred takvg sportaša...", bio je prvi komentar Tina Srbića.

Naslov svjetskih i europskih veslačkih prvaka u dvojcu donio je braći Martinu i Valentu Sinkoviću peti naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj, dok je isti naslov u ženskoj konkurenciji četvrti puta ukupno, a treću godinu zaredom, pripao hrvatskoj reprezentaciji u samostrelu.

Nagradu 'fair-play' dobila je hrvatska posada na Rallyu Dakar 2019. Daniel Šaškin i Saša Bitterman, koji su unatoč velikih problema s vlastitim vozilom u bespućima Perua pružili pomoć izravnim konkurentima francuskoj posadi, ustupajući joj svoje rezervne dijelove čime su im omogućili nastavak natjecanja. Usprkos svim nedaćama naša je posada stigla do cilja u Limi osvojivši 38. mjesto.

Posebno priznanje za najboljeg mladog sportaša u izboru Sportskih novosti dobio je plivač Franko Grgić, dok je pobjednik prvog izbora za sportsku osobu godine trener Dinama Nenad Bjelica.

item - id = 640696
related id = 0 -> 1124449
related id = 1 -> 1123291
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 18:23