StoryEditor
Ostalofinale hrvatskog prvenstva moglo bi biti i finale eurolige, a gospari su uzeli prvi bod

Azevedo veliki dobitak za jugaše

Piše PSD.
11. svibnja 2009. - 11:29

Bilo je grešaka, dobrih poteza i opet grešaka. S obje strane, koliko hoćeš, i tko pobijedi u takvoj utakmici, a pobijedili su Jugaši 11:9 te poveli 1:0 u finalu na tri pobjede, sreći nema kraja.

Baš kao i tugi Zagrepčana za propuštenom prilikom za ‘break’.

- Imali smo Juga u Gružu, ali smo u ključnim trenucima odigrali loše – priznali su Mladostaši nakon utakmice, točnije Dubrovčani koji svoj kruh zarađuju u redovima momčadi sa Save, Frano Karač i Hrvoje Herceg.

- Nismo igrali dobro, ali smo najvažnije ostvarili – ističu s druge strane Jugaši, koji mogu odahnuti jer su kao domaćini imali imperativ pobjede u prvoj utakmici finala.

Tijekom utakmice vrištali su i jugaši i žapci u pravcu sudaca, jer su se Talijani, Savarese i Rotunno, odlučili za kriteriji – sviraj sve, a takvo alibi suđenje dovelo je da se u Gružu, u subotu navečer, nije takoreći znalo tko pije, a tko plaća u sudaru dvije velike momčadi.

Sad, je li trebalo manje svirati, dozvoliti čvrstu igru, pitanje je koje je nakon utakmice ostalo bez konkretnog odgovora. Frano Vićan, jugova jedinica, pobrao je 13 lopti Mladostaša, te najviše pljeska s tribina. U zadnjoj četvrtini, kada se lomilo, bio je prevaga na strani domaćina, kojima nedostaju, vidi se to, reprezentativci Maro Joković i Pavo Marković.

Potonji možda nastupi do kraja sezone, prvi, jedini ljevak u sastavu, nažalost, neće.

Azevedo dobitak za Jug

Najveći dobitak Juga, kad je već ostao bez Jokovića i Markovića, jest buđenje Amerikanca Tonyja Azeveda. Čekali su ga dugo, dočekali u završnici sezone.

Pljesak i za Miha Boškovića, kapetana, i zbog pogodaka i proigravanja u subotu navečer. S druge strane, Petar Muslim je oduševio, kakav je pogodak postigao za 1:1 dugo će se prepričavati, a i Josip Pavić je na vratima Mladosti imao par čudesnih obrana.

Budući je s obje strane odličnih igrača koliko ti duša hoće, nema sumnje kako nas i u slijedećim utakmicama velikog finala, dva sudionika Final foura Eurolige, očekuje uzbuđenja napretek i neizvjesnosti do samog kraja.

tonči vlašić, vladimir dugandžić/cropix

Uzvrat na Savi u subotu

Druga utakmica finala igra se u subotu, 16. svibnja na Savi s početkom u 18.30 sati. Potom finalisti domaćeg prvenstva putuju u Rijeku na Final four Eurolige.

Jugaše 22. svibnja očekuje u polufinalu PRO Recco, a Mladosti je protivnik Primorac iz Kotora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 10:07