StoryEditor
Ostalopotencijalni odličnik

Ako odradi sve kako treba, Ude će osvojiti medalju

3. kolovoza 2016. - 23:55
hoo_jana8-160616

Već u subotu, dan nakon otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru na rasporedu je gimnastičar Filip Ude, a dan nakon njega, u nedjelju, u akciju će Splićanka Ana Đerek. Čakovčanin Ude u Pekingu je na konju s hvataljkama osvojio srebrnu medalju, a na istoj je spravi u Riju na rasporedu u subotu u 23.30 sati po hrvatskom vremenu. Đerek će, pak, nastupiti u preskoku dan kasnije u 14.45 sati po našem vremenu.

Miroslav Končarević, Anin trener iz GK Marjan, s njom je u Riju, dok Udu prati njegov Igor Kriajimskii. Končarević je oduševljen uvjetima u Brazilu.

– Olimpijsko selo je super, ali vidi se da se sve dovršavalo u zadnji trenutak. Ali sve što je potrebno se popravlja i svi su na usluzi tako da se ispravi što treba, a dvorana i sprave su fenomenalne – kazao nam je Končarević.

Kakav je dnevni program tebi i Ani?

– Imamo dva treninga dnevno, između je odmor, a po potrebi Ana ide na masažu i terapije u dogovoru s liječničkim timom naše delegacije.

Što mogu Ana i Filip napraviti u Riju?

– Za Anu je bitno da odradi svoj program na zadovoljavajućoj razini pa rezultatski što bude, a Filip ako svoju vježbu odradi na pravi način 99 posto je da će ući u finale, a tamo je sve moguće.

Filip ima vježbu koja donosi veliki broj bodova. Ukoliko je izvede pravilno, koliko razumijem, može i do medalje?

– Tako je – poručio je Končarević.

Nadajmo se da će ova prognoza biti točna. Kvalifikacije su u subotu i nedjelju, a eventualna finala su i za Udu i za Anu u nedjelju, 14. kolovoza.

Ude: Imam vježbu za medalju

Javio nam se i Filip. Prije osam godina smo nakon njegove medalje zajedno “šopingirali” po “Silk Marketu” u Pekingu, sad se čujemo putem “fejsa”.

- Super je u Riju, ja sam spreman i jedva čekam subotu da vidim dokle ću dogurati - kazao nam je Filip.

Kaže nam trener Končarević da imaš vježbu dostojnu postolja?

- Imam, ali prvo treba proći kvalifikacije, a onda je u finalu doista sve moguće - kazao nam je skromni i iznimno uspješni Ude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 03:34