StoryEditorOCM
Ostaloslično ‘graničaru‘

A sada, nešto sasvim drukčije: Osijek će biti domaćin Europskog prvenstva u - ‘dodgeballu‘

Piše Hina
6. listopada 2023. - 13:42

Osijek je ove jeseni domaćin Europskog dodgeball prvenstva, a 12. izdanje ovog neobičnog sporta održat će se u dvorani Gradski vrt 19. - 22. listopada.

Ukupno 54 ekipe u tri konkurencije i 19 europskih zemalja kroz četiri dana natjecanja ostvariti preko 2000 noćenja

u Gradu na Dravi i okolici, u post-turističkoj sezoni.

Uz dolazak više od 500 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike, ali i aktualne prvake prošlog izdanja Austijance odnosno djevojke iz Sjeverne Irske te europske dodgeball sile Englesku, Italiju, Škotsku i druge.

Organizatori natjecanja su Hrvatski dodgeball savez i Dodgball klub Osijek uz podršku Europske dodgball federacije.

“Kao jedan od osnivača Dodgeball kluba Osijek i izbornika muške hrvatske dodgeball reprezentacije, iznimna mi je čast doživiti da se jedno ovako veliko natjecanje u dodgeballu održava baš u mom rodnom gradu. Dodgeball je još relativno nov u cijelom svijetu i mnogo ljudi ne zna za njega, a pogotovo da ima klubove i razvijenu kompetitivnu scenu. Kao igra koja je dosta slična našem graničaru mislim da bi bila interesantan izbor za vannastavnu aktivnost mladima. Stoga se nadamo da će nam nadolazeće natjecanje pomoći u popularizaciji dodgeball igre i da će uslijediti otvaranje novih klubova i u drugim hrvatskim gradovima", kazao je izbornik muške reprezentacije Hrvatske Matej Kolar.

S preko 70 milijuna igrača diljem svijeta te preko 80 svjetskih članica, dodgeball zasigurno nije mali sport iako je u Hrvatsku stigao tek 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:30