StoryEditor
Košarkažuti presretni

‘Žutko‘ se vraća na Gripe! Split predstavio novu staru maskotu: ‘Ovo je velika stvar za klub, hvala obitelji Milišić što su nam izašli u susret‘

Piše PSD
11. svibnja 2020. - 13:52
KK Split

KK Split potpisao je ugovor o korištenju prava s nasljednicima Zdenka Milišića, autora poznate maskote "Žutko", te se na taj način "Žutko" vratio na Gripe.

Povodom toga, iz kluba su se javili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Ponosno objavljujemo da je u Žutom salonu na Gripama potpisan ugovor o korištenju prava između KK Splita i Neire i Deana Milišića, nasljednicima Zdenka Milišića, autora maskote "Žutko". Na ovaj način "Žutko" se vraća na Gripe, postaje službena maskota KK Splita, a već je u pripremi cijela linija proizvoda, koja će biti predstavljena uoči početka sezone 2020/21, baš kao i kolekcija odjevnih predmeta "Jugoplastika" (retro dresovi, dukserice, pamučne majice), koja će biti dostupna već tijekom ljeta.

- Presretni smo potpisivanjem ovog ugovora o ustupanja prava. To znači da će uspomena na našeg oca živjeti i dalje što nam je najvažnije - kazala je Neira Milišić.

- Ovo je velika stvar za naš klub, obostrano zadovoljstvo i sreća je što će "Žutko" ponovno postati maskota kluba. Hvala obitelji Milišić što su našem klubu izašli u susret - rekao je direktor KK Splita Edo Blažević.

Za pravnu stranu brinuo se odvjetnik Ivo Smrke, koji je zastupao obitelj Milišić.

- Posebno nam je drago što smo kao odvjetnički ured sudjelovali u potpisivanju ugovora, koji je dio povijesti - kazao je Smrke.

Uzorke "Žutka" za prigodno potpisivanje ugovora posudio je veliki navijač KK Splita Leo Pocrnja.

- Ova dva primjerka "Žutka" prvi put su napustili moj dom na Mejama, ali za ovu prigodu napravio sam izuzetak - rekao je Pocrnja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 05:55