Košarka11. kolo

Žuti traže povratak na pobjedničke staze u Drugoj ABA ligi, na Gripe stižu Slovenci

Piše Vedran Babić
12. prosinac 2018. - 13:38

Nakon sarajevskog Sparsa, na Gripe stižu i Sunsi! Doduše, ne oni iz Phoenixa, već slovenski Helios Suns u 11. kolu Druge ABA lige, večeras u 18 sati. Splićani su popravili raspoloženje iščupanom pobjedom u Osijeku u nedjelju, no ako žele nastaviti borbu za Final Four regionalne lige moraju pobijediti Slovence.

Puno je problema u žutom taboru, u prvom redu zdravstvenih. Amerikanca Morrisa nema već mjesec i pol dana, mladi Omrčen i Gizdavčić su također „out“, a upitni su Kalajžić, Kedžo i Rebić.

- Remeti nas ovaj ludi ritam, odavno nisam vidio desetoricu igrača na treningu. Valjda nećemo dobiti kaznu zbog malog broja igrača – kaže trener Vladimir Anzulović čija momčad ima omjer 5-5, a Helios 4-6.

Na povratak Morrisa još se čeka.

- Kontrolni rendgen zakazan mu je 17. prosinca, ali neće moći odmah iz gipsa na teren. Čekamo ga... Još nas je više poremetio izostanak Veljačića 25 dana, što nam je otupjelo napad i smanjilo rotaciju.

Anzulović je prokomentirao ćakule da bi bio bivši da je Split izgubio u Osijeku.

- Trenerski je posao takav da uvijek morate biti spremni spakirati kofere, Ekipa dobro reagira na treninzima, a imali smo i puno nesreće. Ne osjećam pritisak.

Kakav je suparnik iz Domžala?

- Pojačali su se slovenskim reprezentativcem Mahkovicem, tu je bivši igrač Partizana Đoko Šalić koji dominira na visokim pozicijama, zatim reprezentativac BiH Gajić, sjajan asistent Močnik, Pašajlić... Igra im se bazira na fizičku snagu i prodore. Ako im se tu ne suprotstavimo, nemamo što tražiti – poručuje Anzulović.

#KK SPLIT#DRUGA ABA LIGA#HELIOS SUNS DOMžALE