StoryEditor
Košarkafinale doigravanja

Žuti su iskoristili pogreške Zadra, isključenje Bursaća bio je veliki gubitak: ‘Ovo mi je bila škola i opomena, jedva čekam da krene četvrta utakmica‘

2. lipnja 2021. - 12:46

Svijetli li “crvena lampica” u svlačionici Zadra nakon poraza na Gripama, gdje je Split spretno iskoristio brojne pogreške u zadarskim redovima, posebice u zadnjim minutama četvrte dionice, napose u produžetku?

A sve je izgledalo “ružičasto” kod plus šesnaest, zapravo, činilo se kako će Zadar lako iz četvrte prebaciti u petu brzinu i ostaviti “žutu podmornicu” iza sebe! Dogodilo se suprotno, očito je u glavama već bila “prelomljena” utakmica.

Uz sve i trener Veljko Mršić, koji korektno prihvaća svaku kritiku, potrudio se napraviti neke promjene ili kako se to stručno kaže rotacije, koje su se pokazale kao “okidač” za oživljavanje boksača na podu! Ali i nakon toga dugo se živjelo u plusu, čak i poslije isključenja Aleksandra Bursaća, što se kasnije, ipak, potvrdilo kao veliki gubitak za Zadar. 

E, Buki, Buki...

Splićani su bitno lakše podnijeli izostanak Marka Lukovića koji je morao sjediti u svlačionici odmah do Bursaćeve... A nije Bukiju, kako ga zovu suigrači, bilo nimalo lako zaustaviti misli u četiri zida.

- Vjerujte, to je mojih najtežih dvadeset košarkaških minuta, jer sjediš sam, povremeno pogledaš kretanje rezultata, uspio sam se i konektirati u TV prijenos. A to me je još više ubijalo, jer sam prema reakciji spikera u dvorani i splitskih navijača znao da primamo koš, obzirom da mi je slika kasnila. U meni je sve gorjelo, osjećam kako na terenu rastu tenzije, a znam da ne mogu pomoći, znam koliko bih u tim trenucima značio momčadi.

- I što sad? Ne mogu vratiti vrijeme, ne mogu izbrisati ono što se dogodilo između mene i Lukovića. Baš mi je krivo, još više što sam osjetio u sebi kako i navijači uz TV ekrane teško proživljavaju zbivanja na parketu. A radi njih mi je osobito krivo za sve što se dogodilo – veli Bursać kojeg se kroz čitavu sezonu isticalo kroz prizmu njegove energije i emocije koju unosi u svaku utakmicu.

Velika škola

- Meni je ovo bila velika škola i opomena da ne nasjedam na provokacije, u  glavi mora biti samo mir, jer tako najviše pomažem momčadi. Iskreno jedva čekam da krene ta četvrta utakmica, jer nakon poraza u trećoj svi imamo dodatni motiv koji će nas nositi – kazao je Bursać te se dodatno osvrnuo na ono što slijedi:

- Ostavili smo iza sebe taj poraz s kojim nam se Split približio u borbi za naslov prvaka Hrvatske, svjesni kako povratka nema. Uvidjeli smo pogreške, nisam ni na kome od suigrača mogao primijetiti da je pala energija ili da se izgubila želja za titulom. Štoviše, pokazali smo i kroz sezonu kako nas momčadski duh uvijek znao odvesti u pravom smjeru i koliko značimo jedan drugome u “čuvanju leđa”, tako će biti i ovoga puta. Imamo dvije meč lopte, vjerujem da ćemo tu prvu iskoristiti u Splitu – kazao je Bursać.

‘Upao u oko’ velik broj službenih osoba

Zadranima je u oko upala činjenica kako se na tribinama vidjelo nesrazmjerno više “ službenih” osoba nego je to primjerice u dvorani “Krešimir Ćosić” koja je neusporedivo uvjetnija od  one na Gripama.

- Svi su vidjeli sve, međutim, to nije na nama da to  rješavamo, mi smo kao gosti zatražili određeni broj mjesta u dvorani i to smo dobili. Držim kako je sve u rukama tamošnjeg Stožera civilne zaštite koji bi po meni trebao uvažavati zadane kriterije,  ali i ljudi iz HKS-a koji vjerujemo imaju odgovor na viđenu situaciju.  Naš odnos s KK Split je na dobroj razini  – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

item - id = 1103057
related id = 0 -> 1136447
related id = 1 -> 1136414
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 21:55