StoryEditorOCM
KošarkaČak dvije za vikend

‘Žuti‘ sami izvan kuće, Božić će dočekati u busu na Bajakovu: ‘Ma kakva Zvezda, razmišljamo samo o Zaboku!‘

22. prosinca 2023. - 13:40

Košarkaši Splita uoči Božića imaju baš ludi ritam, u razmaku od 24 sata igraju dvije utakmice. Prvo će u subotu biti gosti Zaboka u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića (18.30 sati, HKS TV), u susretu u kojem love desetu pobjedu u zadnjih 11 susreta u svim natjecanjima. Potom u nedjelju na Badnjak gostuju kod Crvene zvezde u Beogradu u Admiral Bet Aba ligi (19 sati, prijenos Arenasport).

Bit će to druga polovica od čak četiri utakmice u tjednu uoči Božića za sastav trenera Slavena Rimca. U prve dvije upisane su pobjede (nad Megom u regionalnoj i Dubrovnikom u domaćoj Favbet Premijer ligi, obje na Gripama).

- Slijedi nam najzahtjevnija utakmica tjedna, ona protiv Zaboka. Sve misli su nam usmjerene na Zabok, Zvezda je u drugom planu. Najbitnije je da protiv Zaboka budemo pravi i dođemo do pobjede – naglasio je Rimac.

Posve razumljivo, u Kupu nema popravnog. Pobjeda odvodi Split među osam najboljih. A u srazu u Beogradu koji će se igrati 24 sata kasnije euroligaš je ionako veliki favorit.

Nema izvlačenja zbog gustog i teškog rasporeda. Čak ni na račun toga što su u pitanju dva gostovanja i što će odmah nakon susreta u Zaboku momčad nastaviti autobusom put prema Beogradu.

- Nema pomoći od kukanja. Zabok će biti motiviran, spreman. Vjerojatno nas čeka puna dvorana. To je i za nas dobro, volimo dobru atmosferu, ne volimo kada je dvorana uspavana. Nadam se da ću na raspolaganju imati cijelu momčad – poželio je Rimac. To bi značilo da će zaigrati i Lovro Gnjidić koji je u zadnjim susretima ostajao na klupi.

image

Slaven Rimac

Tom Dubravec/Cropix

Umjesto u velebnoj Štark Areni, sa Zvezdom će se igrati u manjoj dvorani FMP-a.

- Stići ćemo u Beograd tijekom noći. Nama će to biti četvrta utakmica u tjednu, njima treća. Zvezda jest apsolutni favorit, ali možemo im napraviti problema. I za njih će to biti drugačija situacija. Iz dvorane u kojoj je 20 tisuća navijača, igrat će u dvorani na Železniku, vjerojatno neće biti ni velikog interesa – rekao je Rimac.

A onda i odmah nakon gostovanja u Srbiju Splićani idu na put prema Splitu. Ponoć, odnosno Božić ‘žuti‘ će dočekati valjda negdje na Bajakovu, na graničnom prijelazu.

- Tako ispada, Božić ćemo proslaviti na povratku u autobusu. Zagrebačka skupina će se malo ranije iskrcati, splitski dio nastavlja još pet-šest sati. Nema tu previše biranja, takav nam je raspored, treba se prilagoditi. Igrači će imati slobodno za Božić, a onda se vraćamo pripremama za sljedeće utakmice – pojasnio je Rimac.

Već u petak 29. prosinca Split je u regionalnoj ligi gost i SC Derbyja u Podgorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:48