StoryEditor
Košarkajolly - split 72:66

Žuti poraženi na gostovanju u Šibeniku

Piše PSD.
5. svibnja 2015. - 23:17
Na početku su domaći kao glavnu napadačku opciju koristili Ozrena Pavlovića, koji je igrao leđima protiv nižih obrambenih igrača. 

Uz njega, dvije trice za redom su stavili Katura i Mrva što je Jollyu donijelo vodstvo 10:5. Problem Splitu predstavljala je i činjenica što su ispunili bonus za samo dvije i po minute. S druge strane, gosti su imali raspoložene Glavinića i Mustapića, koji nisu dozvoljavali "bankarima" da se odlijepe. Budući da su "žuti" bili opterećeni "penalima", Jolly je nastavio spuštati loptu pod obruč. 

Koristili su to Najev i Vrlika, te uz jedan ulaz Gulama domaći imaju solidnih 19:12. Ali, nije dugo trajala komforna situacija za Jolly. Tricama Markulina i Filipovića, Splićani stižu na samo minus jedan, a polaganjem Filipovića na mali odmor se ide u egalu. Energiju Jollyu u drugoj četvrtini donio je mladi reprezentativac Ivan Perković. No, Splićane u igri drži šut. Sada su iza linije 6,75 precizni Dijan i Markulin. 

Da je Šibenčanima ušao koji otvoreni šut mogli su imati i veće vodstvo od 34:28. Raritet je da domaći nisu značajnije kapitalizirali čak devet skokova više u prvom poluvremenu. Razlog- skakački deficit "žuti" su kompenzirali sa sedam trica u prvih 20 minuta. 

Ključni period utakmice zbio se početkom treće četvrtine. Jolly je po izlasku iz svlačionice zaigrao čvrstu obranu i ostavio Splićane bez koša tri i po minute. S druge strane, dobru rolu odradio je kapetan Mate Mrva i sa sedam uzastopnih koševa donio "bankarima" prvo dvoznamenksato vodstvo 48:38. Uvidio je trener Splita Ivica Burić da je vrag odnio šalu i vratio u igru najjačeg napadača Glavinića. 

Ali, gdje je stao Mrva nastavio je Vrlika i prednost Jollya nije padala. Dapače, tandem Mrva- Vrlika bio je neumoljiv cijelu treću četvrtinu. Kada im se ubačajem priključio već spomenuti Perković na semaforu je zasvijetlilo plus 15- 61:46. 

Još kada je tricu pogodio Vrlika za 18 razlike činilo se da je priča završena. No, uporni Splićani nisu se predavali. Rade seriju 14:1 i vraćaju neizvjesnost. I tko zna kako bi sve završilo da Srđan Subotić nije skočio u napadu i ubacio svoj jedini koš za 67:60. Još su "žuti" mogli do potpunog preokreta, ali je dva napada uprskao Mustapić.

K. GULIN

Jolly JBŠ- Split 72:66 (20:20, 21:18, 20:8, 11:20)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. 

Gledatelja 300. 

Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Hordov (Zadar), Martin Vulić (Zadar).

Jolly JBŠ: Gulam 4, Roso, Pavlović 6, Katura 8, Vrlika 18, Mrva 18, Najev 6, Subotić 2, Petković, Perković 10, Bilalović, Đurić.

Split: Glavinić 12, I. Vučić, Kotrulja, Mustapić 5, Markulin 9, Filipović 14, Đugum 5, A. Vučić, Dijan 15, Matić 2, Tešija 4, Dominović.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:35