StoryEditorOCM
Košarkagostovanje žutih

Žuti na teškom gostovanju, protivnik je apsolutni favorit. Rimac: ‘Moramo biti hrabri, odigrat ćemo dobru utakmicu‘

Piše F. V.
28. rujna 2024. - 14:20

U drugom kolu Admiral Bet ABA lige košarkaši Splita gosti su Budućnosti VOLI (subota, 20 sati, prijenos ArenaSport 1). U prvom kolu “žuti” su na svojim Gripama poraženi od Igokee 74:79.

Domaćin je apsolutni favorit, budžetom i kvalitetom momčadi spada u sam vrh regionalne lige. No, tako će momčadi trenera Slavena Rimca biti i u idućim kolima. Težak je ždrijeb pred Splitom, nakon okršaja u Podgorici, na Gripe stiže Crvene zvezda, potom se ide u goste Cedevita Olimpiji... A za početak idu u goste Budućnosti koja je u prvom kolu pregazila Mornar u Baru s čak 98:51.

- Spremit ćemo se maksimalno da pokušamo tamo nešto napraviti. Igrali smo s njima u pripremnom razdoblju. Znamo kako im momčad diše. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati dobru utakmicu – rekao je bek Splita Vito Kučić. Prisjetio se Riječanin u dresu Splita ogleda ova dva kluba tijekom priprema. Tada su početkom ovog mjeseca “žuti” u polufinalu turnira u Širokom Brijegu ostali nadomak velikog skalpa, bilo je 84:86 za Budućnost, iako su četiri minute prije kraja susreta Splićani vodili 76:72.

- Protiv Budućnosti smo tada odigrali dobru utakmicu. Dobro se poznajemo, nije to previše izmijenjena momčad u odnosu na prošlu sezonu. Izgubili su 20 razlike u Eurokupu (76:94 kod Bešiktaša u Istanbulu, nap.a.). Sigurno će biti dosta motivirani da se pred svojom publikom pokažu u boljem svjetlu – rekao je trener Rimac čija momčad je u četvrtak svladala Kvarner na Gripama u domaćoj Favbet Premijer ligi.

- Probat ćemo se najbolje spremiti u kratkom roku i odigrati hrabru utakmicu. Bili su nemilosrdni protiv Mornara u prvom kolu kojeg su dobili u gostima 40 razlike. To je jedna od utakmica u kojoj nemamo nikakvih opterećenja protiv momčadi koja je napravljena za visoke ciljeve u Eurokupu i ABA ligi, ali i mi na takvim utakmicama moramo dobivati samopouzdanje, pokazati da možemo igrati i s takvim momčadima. Moramo se postaviti hrabro, čvrsto – naglasio je Rimac. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 14:21