StoryEditorOCM
Košarkaloša večer

‘Žuti‘ korak dalje od play offa nakon bolnog poraza na Gripama

Piše Frane Vulas
22. ožujka 2024. - 23:03

Bolnim porazom od Cibone na Gripama 76:83 u vrlo blijedoj predstavi košarkaši Splita napravili su veliki korak unatrag u borbi za plasmanu u play off Admiral Bet ABA lige, nakon kojeg je i publika iskazivala nezadovoljstvo. Split je potpuno zakomplicirao svoje šanse za doigravanje, sada je na omjeru pobjeda i poraza 11-13 dva kola prije kraja regularnog dijela lige.

Osam najboljih momčadi izborit će doigravanje. Ovog vikenda svoje će utakmice odigrati i izravni konkurenti ‘žutih‘ u borbi za play off Igokea m:tel i SC Derby. U subotu će Igokea m:tel (skor 11-12) ugostiti posljednju Krku, a u nedjelju SC Derby (11-12) euroligaša Partizan Mozzart Bet. U preostala dva kola ‘žuti‘ će u goste Megi Mis te će ugostiti Crvenu zvezdu Meridianbet.

Split je najviše na krilima raspoloženog Funderburka (osam poena u prve tri minute) bolje otvorio utakmicu i vodio 9:4, ali bilo je to kratkog daha. Uslijedile su sredinom prve četvrtine četiri minute ‘žutih‘ bez postignutog poena, serija promašaja, čak i s linije slobodnih bacanja. Doduše, odvojio se Split potom još jednom na 22:15, ali sterilni napad i nedostatak agresije u obrani, mlaki pristup koštao je domaćina. Tri trice ubacio je u drugoj četvrtini bivši ‘žuti‘ Mustapić, sedam poena dodao Aranitović.

Srećom da se trener Slaven Rimac sjetio da je zaboravio Funderburka. Vratio ga je u igru, pa je Amerikanac bio najzaslužniji što je na poluvremenu zaostatak Splita bio samo dva poena 41:43. Perković je do poluvremena bio bez postignutog poena, Shorter je bio na četiri, ali je obranu igrao ispod svake razine.

Na otvaranju treće četvrtine razgoropadio se i Bošnjak, pa je semafor pokazivao 48:53 za goste. Split je i dalje izgledao prazno, bez energije. Bilo je to mučenje. Tek pred kraj treće četvrtine unio je Kalajžić energetski impuls, a probudili su se Shorter i Perković. Čim je Split ubrzao dotad statični napad, svjedočili smo novom preokretu, vodio je domaćin 59:55. No, opet se potom Split ‘izgasio‘. Tricama Majcunića pa Aranitovića otišla je Cibona na 66:74 četiri minute prije kraja.

Uslijedio je novi pokušaj preokreta domaćina. Primaknuo se brzo Split na 72:74, a u napadu za izjednačenje Sullivan je solo akcijom tražio brzu realizaciju. Potom je na suprotnoj strani isti igrač nakon dvojbeno mu dosuđene osobne pogreške skrivio i tehničku. S linije slobodnih bacanja odveo je ključni igrač završnice Mustapić goste na 72:79 na 86 sekundi do kraja.

Uspio je još jednom Split doći na 76:79, ali više od toga nije išlo.

Split - Cibona 76:83

Split - Dvorana na Gripama.

Gledatelja 1000.

Utakmica 24. kola Admiral Bet ABA lige: Split - Cibona 76:83 (24:17, 17:26, 21:18, 14:22).

Suci: Tomislav Hordov, Tomislav Vovk (obojica Hrvatska) i Radoš Arsenijević (Srbija).

Split: Funderburk (15), Perković (7), Shorter (15), Sullivan (16), Kalajžić (4), Tišma, Runjić (5), Kučić, Vuko (6), Perkušić, Dubravčić, Ljubičić (8).

Cibona: Radovčić (12), Perasović (4), Mustapić (18), Proleta (3), Majcunić (7), Pavković, Aranitović (19), Katanović, Bošnjak (16), Bundović (4).

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:00