StoryEditor
Košarkane stoje baš dobro

‘Žuti’ kod Gorice kreću u borbu za ostanak

Piše PSD.
7. ožujka 2015. - 17:57
Splitu će sutra početi Liga za ostanak! Naravno da su na papiru ostala još tri kola prvog dijela A-1 lige, ali što se tiče “žutih” borba za ostanak kreće već nedjeljnim gostovanjem kod Gorice. Mnogi će s pravom reći kako je ona već odavno i počela, s obzirom da je sastav s Gripa već neko vrijeme na začelju (ne računa li se Slavonski Brod koji je odustao), a svi oni koji su to pokušavali negirati ostali su i bez zadnjeg argumenta.

Trenutno posljednje plasirana momčad A-1 lige Split zajedno će s Goricom u Ligu za ostanak koju će igrati pet momčadi plasiranih od petog do posljednjeg desetog mjesta, a u nju se prenose bodovi iz međusobnih susreta (ne i oni iz susreta sa Slavonskim Brodom). Od sutrašnjeg gostovanja protiv Gorice kreće Splitovo biti ili ne biti.

Velika sreća za nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe je da zbog već ranijeg odustajanja Slavonskog Broda nitko neće ispasti direktno u drugu ligu. Međutim, posljednje plasirani sastav igrat će dva susreta s drugoplasiranom momčadi kvalifikacija za prvu ligu koju će igrati prvaci skupina A-2 liga, a pobjednik kojih će u prvu ligu. E, to je opasnost koja prijeti Splitu, u godini u kojoj klub slavi sedam desetljeća postojanja. U Ligu za ostanak se prenose bodovi iz prvog dijela natjecanja, a po trenutnom stanju “žuti” na tablici stoje uvjerljivo najgore.

Prema provizornoj tablici bodova koji se prenose, napravljenoj kao da će Jolly igrati Ligu za ostanak, a da će Alkar u Ligu za prvaka što je vjerojatnija kombinacija od one da će biti obrnuto, Split je na začelju s tek jednom pobjedom (skor 1-6). Po toj tablici Vrijednosnice Osijek prenose tri pobjede (3-3), a Ribola Kaštela (4-4), Jolly (4-2) i Gorica (4-1) po četiri. U preostala tri kola završnice prvog dijela A-1 lige Gorica je ujedno jedini protivnik Splita s kojim će se susretati u Ligi za ostanak, dakle i jedina prilika za popravak bodovnog salda.

A situacija je za Split utoliko teža time što većina ostalih momčadi ima još prilika da popravi skor uoči Lige za opstanak. Bitka za ostanak počinje.FRANE VULAS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 01:33