StoryEditor
Košarkanedjelja 17:30 sati

Žuti gostuju kod Cedevite: 'Nije nam bilo lako dosad, a pogotovo nam neće biti u sadašnjoj situaciji u kakvoj se nalazimo'

Piše Frane Vulas
26. siječnja 2019. - 13:07

Pred košarkašima Splita u nedjelju je gostovanje kod aktualnog prvaka Cedevite (17.30 sati – prijenos HTV2). Dan prije susreta pred sedmu silu izišao je trener "žutih" Vladimir Anzulović.

- Nakon dosta dobre utakmice s MZT-om na Gripama (nap.a. odigranom u četvrtak) nemamo puno vremena za žaljenje zbog tog poraza. Čeka nas Cedevita koja još uvijek igra na tri fronta. Nije ni njima jednostavno, ali imaju tu širinu kojom pokrivaju nedostatak igrača iz prve ekipe u domaćem prvenstvu. Obnovili su roster dolaskom Vladovića, a vratio se i mladi Popić. Sigurno će im se i netko iz prve ekipe priključiti – smatra Anzulović.

- Nije nam bilo lako dosad, a pogotovo nam neće biti u sadašnjoj situaciji u kakvoj se nalazimo. Neki mi govore da bih trebao to češće isticati, ali ne fali nam nitko, imamo to što imamo. Uz ispravke nekih grešaka sa zadnje utakmice protiv MZT-a mislim da im možemo parirati. Vrlo važan će biti energetski dio. Mlada su i agresivna ekipa, ako ne odgovorimo na to bit ćemo u problemu – naglasio je trener Splita koji je zbog teških ozljeda ostao do kraja sezone bez dva vrlo važna igrača Morrisa (raskinut je sporazumno i ugovor) i Kovačeviča. Eventualno pojačanje u toj vanjskoj liniji se iščekuje, traži na tržištu.

Koliko će nakon bolnog poraza u dramatičnoj završnici susreta od momčadi iz Skoplja biti važna mentalna svježina?

- Vraćanje mentalne i fizičke svježine će nam biti glavni zadatak, jer teško se vratiti nakon onakve utakmice u kojoj smo imali pobjedu u svojim rukama. No, nije nam prvi put da smo u takvoj situaciji. Igrači se bore, ne mogu im tu baš ništa zamjeriti. Da je samo malo više koncentracije imali bismo koju pobjedu više na zalihi – uvjeren je Anzulović.

U domaćem prvenstvu Split ima skor 9-3. Ova Cedevita koja nastupa u Premijer ligi je na 7-5, no s druge strane dominirala je u susretu odigranom na Gripama. Na upit o skoru svoje momčadi trener sastava s Gripa je kazao.

- Dobro stojimo u hrvatskom prvenstvu. Imamo i solidan raspored, ali nećemo razmišljati o dalekoj budućnosti. Idemo utakmicu po utakmicu, daj Bože samo da ostanemo zdravi. O krajnjem plasmanu ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme – naglasio je strateg Splita.

Cedevita bi Split mogla dočekati i u polufinalu kupa završnica kojeg se igra sredinom veljače na Gripama?

- Daleko je još to. Nemojmo zaboraviti da imamo prije toga Goricu u četvrtfinalu i da smo od njih ove sezone izgubili. Nećemo se lagati, favoriti smo protiv Gorice, ali daleko je još kup i taj eventualni polufinalni susret s Cedevitom – istaknuo je Anzulović.

#KK SPLIT#VLADIMIR ANZULOVIć

Izdvojeno