Košarkadanas u 18 sati

Zadrani žele srušiti jedno od najugodnijih iznenađenja ABA lige

Piše Ivica Gjergja
9. prosinac 2019. - 14:17

Košarkaši Zadra u 10. kolu ABA lige snage će odmjeriti s Koper Primorskom, koja je petoplasirana momčad regionalnog natjecanja s omjerom od 6:3 naspram zadarskih 1:8.

Primorska je do sada gubila samo od izrazitih favorita, Crvene zvezde i Cedevite Olimpije, te na gostovanju kod Cibone (78:80) u posljednjim sekundama.

Primorska je odlična momčad koja prvi put sudjeluje u Prvoj ABA ligi. Evo što je o protivniku kazao igrač Zadra Domagoj Vuković:

-Idemo na noge Primorskoj, koja je iznenađenje lige, gdje trebamo prvenstveno zaustaviti kreaciju njihovih playmakera, pogotovo Šiška. Harris i Kuridža su trenutno među najboljim igračima lige i to je njihova okosnica koju trebamo zaustaviti. Golemac već dugo pokazuje kako je dobar trener, još od Cibone i suradnje s Rimcem. Domaći je, razumije dečke i sve pohvale njemu, ali i unatoč tome mi ćemo nastojati to promijeniti.

S Domagojem Vukovićem slaže se i zadarski strateg Danijel Jusup.

- Naši domaćini, po meni, poslije FMP-a još jedno ugodno iznenađenje prvenstva. Ekipa koja je već dugo zajedno ima velik broj tzv. specijala. Mi smo napravili više jedan regeneracijski trening i jedan dio priprema smo napravili danas, a ostalo ćemo u Koperu. Nismo kompletni Siriščević i Junaković su van što nam je hendikep protiv jedne takve momčadi, ali nema plakanja. Kažem, imamo dva ozlijeđena igrača, malo su nas putovanja zakačila i u ovome periodu dosta gostujemo, nije lako - kazao je Jusup.

Utakmica se igra u 18 sati u dvorani Bonifika. Prijenos uživo može se pratiti na ArenaSportu.

#KK ZADAR#ABA LIGA#PRIMORSKA