StoryEditorOCM

Zadrani uz podosta muke i previše pogrešaka ipak nadjačali Cibonu i došli do lijepog niza pobjeda

Piše Dražen Žura
24. listopada 2024. - 21:00

Zadar je ostao neporažen u pet odigranih kola FAVBET Premijer ligi, međutim, nisu briljirali, naprotiv, uz podosta muke i previše pogrešaka na svim razinama, ipak su u ključnim trenucima zadnje dionice uspjeli nadjačati Cibonu! Zabrinjavajućom se pka čini ozljeda Mazalina koji je kraj utakmice odgledao s klupe s ledom oko lakta...

Gledajući isključivo rezultatsko kretanje onda nije teško primijetiti kako se Zadar prvi odmaknuo, poveli su 8:0, dok se Cibona prvi put oglasila u petoj minuti o napravila kratku seriju od šest poena koju je pokrenuo Bundović.Prvi značajniji iskorak Zadar je napravio „tricama” Žganeca i Klarice. Svoje prve službene minute u zadarskom dresu odradio je Mate Kalajžić koji se vratio nakon dugotrajne ozljede. Zaključak prve dionice koja nikako ne spada u „ ludilo” od košarke pripao je Perasoviću koji je s tri poena „svirao kraj”!

Nešto ozbiljnije u drugu četvrtinu krenula je Cibona, uglavnom bili su nadomak poravnanju, sve u izvedbi Katanovića i Rogića koji je u svom prvom nastupu za „ Vukove” zabio je „tricu”. Kako se gosti ne bi posve vratili u utakmicu, ili pak preokrenuli omjer na svoju stranu pobrinuo se Klarica, što i nije prvi puta u sezoni da svojom realizacijom zaustavlja nalet suparničke momčadi. Kasnije su Gegić, Mazalin i Mihailović ponovno donijeli Zadru opipljiviju prednost, međutim, na zalasku prvog poluvremena Bart i Bundović iskazali su preciznost na šutu za tri poena stavljajući na znanje Zadranima kako ne misle tek tako ispustiti utakmicu iz ruku. Tomu najbolje svjedoči

početak treće četvrtine, s „tricom” Joka u 24.minuti došli su do 41:41...Isti igrač, realizirao je dva uzastopna napada, jednom za dva poena drugi put za tri, plus Bundovićeva „ dvica” i Cibona je u povela 48:43!

I tu nije bio kraj, jednako očajnog zadarskog napada i obrane, jer ih je Rogić probio i upisao dva plus jedan, za plus osam....I onda je konačno Žganec svojom spretnošću uzvratio na isti način! Uglavnom jednim slobodnim bacanjem Ročka i „tricom” Barta, gosti su u zadnju dionicu krenuli s plus četiri! Nervoza se razlijegala Višnjikom, naoose nakon tri poena Katanovića potom i laganog polaganja Perasovića.

Nakratko je mir donio Ramljak jer je upisao dvije”trice”, negdje između i Jok je bio precizan s iste udaljenosti! Dva poena Mazalina, Žganecovo slobodno nakon tehničke Ciboni osvijetlili su semafor omjerom 64:64, tri i po minute prije kraja.

Gosti su počeli sve više griješiti i udaljavati su od iznenađenja, posebice, nakon Gegićeve „trice, potom i Žganecove, za potpuni mir u Krešinom domu kojeg je dodatno zakucavanjem potvrdio Klarica.

Zadar – Cibona 78: 68 

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja:1400.

Zadar – Cibona 78: 68 (20: 14, 19:17, 13:25, 26:12).

Suci: Leo Rogić, Roko Hordov i Marko Stanković.

ZADAR: Mihailović(8), Kalajžić(4), Wahl, Klarica (8), Gegić (2), Proleta, Žganec(18), Mazalin(14), Dundović, Ramljak(6), Gilbert, Torbarina.

CIBONA:Vuković, Ročak (7), Perasović(5), Bundović(13), Smajlagić (2), Majcunić (4), Jok(13), Bart(6), Pavković, Katanović (7), Rogić(10), Zanna(1).

image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 21:10