StoryEditorOCM
Košarkacuri im vrijeme

Zadrani u problemima: Umjesto mira uoči skorog početka prvenstvenih natjecanja pojavili se kaos i pritisak

Piše dražen žura
3. rujna 2024. - 20:30

Odavno se činilo kako je Zadar posložio momčad za košarkašku sezonu koja je doslovce pred vratima, međutim, zaredali su se raskidi ugovora s igračima. Podsjetimo, kako su se čak trojica igrača pokazali kao kriva procjena struke, ili bolje kazati trenera Danijela Jusupa, bez čijeg „blagoslova” nitko nije sjeo na zadarsku klupu!

Istina, mnogi bismo u poziciji, koja je Jusupa jednostavno ostavila odriješene ruke, moguće je postupili isto.

Ali, Zadar se našao u posve nezgodnoj situaciji, otpustom Jana Rebeca, prije toga i odlaskom Antonija Sikirića te Renata Serdarušića, ozbiljno je narušena koncepcija na vanjskim pozicijama, posebice opcija na mjestu razigravača.

Podosta toga u ovom trenutku, ne pronađe li se brzinsko, ali kvalitetno rješenje, moglo bi pasti na leđa Mate Kalajžića. Jest, ostali mogu pomoći, samo je pitanje koliko će to biti korisno za momčad koju očekuje duga i naporna sezona.

Nije nikakva tajna, niti je bilo tko „isisao iz prsta” priču o dolasku Gorana Filipovića, hrvatskog reprezentativca. Jer, sve su karte bile na stolu, pregovaralo se naveliko, na prvu ruku pristalo se na četveromjesečni ugovor, međutim, došlo je obrata, što nije ni čudno kod realizacija transfera, ne samo u košarci, nego i ostali sportom.

Najbolji primjer je Luka Modrić, koji se prije nego je potpisao ugovor s Real Madridom, već nalazio u Ujedinjenim Arapskim emiratima, SAD-u, pa i u Dinamo. U konačnici ostao je dionik nove sezone „ kraljevskog kluba”.

Tko je „kralj” u Zadru? Jusup! Ali, ne i nužno, posebice kad je o Filipoviću riječ, jer je do ranije spomenutog obrata došlo kad se u društvu oko njega i iza njega vidjelo kako je zadarska momčad u „ crvenom”.

Umjesto četiri mjeseca, na stolu se pojavila opcija o ugovoru do kraja sezone. I tu je zapelo! Razlog je posve jednostavan i zrcali se kroz klupski proračun koji je zaokružen na 610 tisuća eura. Unatoč brojnim pozivima na razgovor i mišljene s članovima Nadzornog odbora, Jusup, izgleda nailazi na zid jer malo tko želi staviti svoj potpis na ugovor, koji u velikoj mjeri premašuje proračunske okvire. Pritisci praktički rastu iz sata u sat, ne bi li se „ slomilo” otpor koji postoji!

I ako se vratimo na početak teksta i dionicu kroz koju se ističe skori iskorak u dva natjecanja, kao i turnire, u Austriji, potom i onaj u Bosni i Hercegovini na proslavi pedesete obljetnice KK „ Široki”, iza čega slijede ozbiljne utakmice. K tomu, ponajviše posla ima se oko toga kako u igru, čak i treninge, čim prije vratiti ozlijeđene, Lovru Mazalina, Matu Kalajžića, Tylera Wahla i Domagoja Proletu.

Doista, neizvjesno je s kim će Zadrani uopće krenuti u ranije dogovorene utakmice, zbog kojih su, nemojmo zaboraviti, dvojica igrača, Marko Ramljak i Mazalin, od strane kluba, skinuti” s popisa igrača na velikom događaju „ Sjećanje na Dražena Petrovića”, u četvrtak u zagrebačkoj Areni!

Jedino što se čini sigurnim kako će u danima ispred nas, možda i samo u jednom danu narasti pritisci toliko snažni ne bi li se postigao cilj dovođenja Filipovića kojem nitko ne brani (ne) prihvatiti zadarske uvjete, odnosno, prilagođavati ih svojim željama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52