StoryEditorOCM
Košarkanajava s kalelarge

Zadrani traže način kako slomiti domaćina, Jusup ima formulu: ‘Žutima’ moramo uzeti napadački skok‘

Piše Dražen Žura
30. svibnja 2023. - 08:00

Istina, nitko ne želi javno kazati, Zadar je kao malo koje godine onako baš uvjeren u trijumf, odnosno, među navijačima, o tituli prvaka u prvenstvu Hrvatske, priča se kao o gotovom činu! Split u odnosu na Zadar ima prednost domaćeg parketa, prve dvije se igraju na Gripama, onda se karavana seli na Višnjik. Bitno je „žutima”, uskratiti, jednu, ako ne i obje domaće partije.....

– Nama je dobro došlo ovih par dana odmora, da ne moramo igrati treću utakmicu protiv Cibone, odmorimo se, osvježimo i pripremimo za Split. Osim što moramo biti na energetski visokoj razini, jedna od ključnih stvari je rješavanje njihovog napadačkog skoka, jer je to jedna od rijetkih momčadi koja ih ima više od nas. Igraju čvrsto u kontaktima i traženju pozicije za napadački skok, trebat će nam čvrstina i koncentracija u zaštiti lopte nakon defanzivnog skoka – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra koji pak upozorava na snagu splitske momčadi kojoj se valja suprotstaviti na pravi način...

– Split je ekipa koja nas je ne jedanput pobijedila ove sezone. Prednost domaćeg terena je sigurno značajna no na nama je da damo svoj maksimum i budemo koncentrirani do kraja, rijetko to kome uspije u sportu. Vjerujem da će biti i naših navijača, zahvaljujem im na potpori koju nam daju čitavu sezonu i pozivam ih da nas bodre, da pokušamo zajedno nešto napraviti, isto tako im zahvaljujem što nam daju podršku kroz cijelu sezonu – zaključio je Jusup.

Svoj obol kroz sezonu uvelike je dao Dario Drežnjak koji je i lani igrao finalnu seriju, pali su u petoj utakmici s Cibonom......Može li se protiv Splita preokrenuti priča?

– Iako imamo omjer 1:5 u međusobnim susretima, većina ih je bila odlučena u zadnjim minutama i uz malo sreće mogle su otići u našu korist. Mislim da prijašnji porazi i pobjede nisu bitni, kreće sve od nule. U finalu su momčadi koje su u njemu zaslužile svoje mjesto, nema pravog favorita. Sve u svemu, očekuje nas velika borba, potrošnja s obje strane i sigurno zanimljiva košarka, najavljuje Drežnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:21