Košarkateško gostovanje

Zadrani se nakon prve pobjede opet nadaju iznenaditi favorita: 'U Beograd ne idemo bez izgleda'

Piše Ivica Gjergja
29. studeni 2019. - 15:13

Pravu košarkašku poslasticu svojim navijačima priredio je Zadar u srazu s Cedevita Olimpijom u prošlom kolu ABA lige pobijedivši 101:63.

Upisali su Zadrani prvu pobjedu u regionalnom natjecanju, te čestitali gradu rođendan. Nije se imalo puno vremena za slavlje, odmah drugi dan radilo se, treniralo svojski i spremalo za sljedeći izazov. On je već danas u Beogradu gdje se sastaju s FMP-om.

Može li se do punog plijena? Zadranima optimizma ne fali, a poglavito povremenom reprezentativcu Domagoju Vukoviću, koji je kazao:

- Optimisti smo što se tiče FMP, bez obzira što imaju pet pobjeda. Znamo da igraju brzo, na veliki broj koševa, ako zaustavimo njihovu igru i nametnemo svoju koju kroz treninge usavršavamo  i trener traži od nas s velikim protokom lopte, u svakoj utakmici vidimo svoju šansu. Favoriti su, ali ne idemo turistički u Beograd - kazao je Vuković.

O večerašnjim izgledima u Beogradu je govorio i trener Zadra, Danijel Jusup.

- Svako nam je kolo isto, ne razmišljamo o protivniku nego dižemo svoju formu i razinu igre. FMP igra baš onako kako bi trebalo igrati, ima brze visoke igrače, dobro trče, četvorke koje mogu pogoditi izvana. Dosta su visoki i protiv njih nije lako imati pas igru. Nije slučajno što su tu gdje jesu. Mi moramo gajiti našu igru, trčati, pokušati dobiti pas igru, istrčavati brzo na ‘close out’, zagrađivati njihov napadački skok. Nije jednostavno, moramo razmišljati o sebi, da nakon svakog treninga budemo za nijansu bolji - kazao je Jusup.

Susret FMP – Zadar igra se s početkom u 18 sati.

#FMP#KK ZADAR#ABA LIGA